Ezért akadhatott ki a vállalkozó, aki elküldte Orbánt a búsba

Ezért akadhatott ki a vállalkozó, aki elküldte Orbánt a búsba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Torontáli Zoltán

Nem megy simán a magyarországi üzlete.

Beszéltünk annak a cégnek az egyik korábbi alkalmazottjával, amelynek vezetője, Körmendi Stefan fizetett hirdetésben vádolta meg Orbán Viktort bűncselekménnyel. A német állampolgárságú nagyvállalkozó, az europakraft GmbH ügyvezetője szerint „hamis információterjesztés, szándékos félrevezetés és népmanipuláció” az a kormányzati kampányszlogen, hogy Magyarország jobban teljesít, illetve a magyar reformok működnek.

Körmendi korábbi alkalmazottja elmesélte, hogy az elsősorban fémmegmunkálással foglalkozó társaság nagytarcsai beruházása nem volt zökkenőmentes, a cégvezető jelentős bürokratikus problémákba futott bele. A cég az M0-s autóút mellett – a térkép szerint Pest megye területén, de közvetlenül Budapest határán – több milliárd forintos beruházással építette fel a gyártócsarnokát. Az alkalmazott elmesélése szerint az építési terveket a területileg illetékes gödöllői hivatalok jóváhagyták, ám az építkezés közben az ügy kezelése mégis a Budapesthez került át, amelynek hivatalnokai a korábbi zöld jelzés ellenére rendkívül sokat problémáztak a kivitelezés során.

©

A társaság Németországban és Magyarországon egyaránt működik, sok magyar munkást visz ki Németországba dolgozni. Itthon azonban mostanában nem mennek túl jól a cég dolgai, fővállalkozóként nem sok megrendelést tud elnyerni – jegyezte meg a korábbi alkalmazott.

Körmendi Stefantól szerda reggel kértünk visszahívást, amint kapcsolatba lép szerkesztőségünkkel, cikkünket kiegészítjük.

Hozzászólások