szerző:
hvg.hu

A hivatalnokokból postások lesznek, és személyesen kopogtatnak a kormány ajándékával az ajtókon. Mészáros Lőrinc egy tévével folytatta karácsonyi bevásárló körútját, Andy Vajna pedig leigazolta magához Balázst. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

A korábbi tervekkel ellentétben nem 0,9, hanem 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak jövőre, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsának ülése után. A kormányfő elmondta: az idén keletkező költségvetési többletből kap minden nyugdíjas 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt a tervek szerint még karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között.

Nem kispályáznak a módszerrel, ahogyan az ajándékukat meg fogják kapni az idősek. Az utalványokat személyesen fogják kivinni a kormányhivatalok dolgozói, összesen 30 ezer ember fog ezzel foglalkozni. Lázár szerint azért választották ezt a megoldást, mert a Posta darabonként 480 forintos áron dolgozott volna.

Ki fog dolgozni a kormányhivatalokban, amíg a tisztviselők postáskodnak?

Óriásit zuhantak a beruházások Magyarországon, amióta véget értek az EU-pénzekből finanszírozott projektek. A KSH friss adataiból kiderül: az idei első három negyedévben, amióta nincsenek uniós fejlesztések, 14,3 százalékkal estek vissza a beruházások. A legfrissebb három hónapos adatokban 9,3 százalékos a visszaesés a tavalyi harmadik negyedévhez képest, de csak a vállalatoknak köszönhetjük, hogy egy számjegyű a zuhanás.

Mit üzenünk most Brüsszelnek?


Hárommilliárd forintért kínálja megvételre Magyarország legdrágábban hirdetett ingatlanát Pécel volt alpolgármesterének lánya – írta a Bors. A XVI. kerületi, mátyásföldi luxusvillában van egy kilencszékes saját moziterem, egy hatbeállásos mélygarázs, lift, kerti vízesés, külső és belső úszómedence, hét hálószoba, meg tíz fürdőszoba saját pezsgőfürdő, szauna, szolárium, konditerem, biliárd- és pingpongterem is.

A 2014-ben átadott, kétszintes, 2148 négyzetméter alapterületű házban a szekrények elektromosan mozgathatók, valamint okostelefonnal vezérelhető a légkondicionáló rendszer. Nyár óta az ingatlan tulajdonosa Füzesi József, Pécel volt alpolgármesterének lánya. Az építőipari céget vezető Füzesi 2014-ig töltötte be posztját társadalmi megbízottként, a feleségével együtt pedig az ingatlan haszon­élvezője.

Melyik filmet nézik a házimoziban?


A hét képe: Több mint fél kilogrammos szarvasgombára bukkant egy gombász Baranya megyében, a példány több millió forintot is érhet.

©

Októbertől már akár bruttó 221 ezer forintot is megkereshetnek a McDonald's dolgozói, a vállalat szerint azonban a fiatalok másért szeretnek ott dolgozni. A bérfejlesztésnek köszönhetően egy teljes munkaidőben foglalkoztatott új belépő munkatárs kezdő bérként akár havi bruttó 191 ezer forintot is megkereshet, ami két hónap elteltével elérheti a 206 ezer forintot is.

Átlagosan fél év munkatapasztalattal már megnyílik az oktatói pozíció, ahol 221 ezer forintos fizetést is kaphat a munkavállaló – írta a napi.hu. A béremelésből a diákok sem maradnak ki, az új belépők nappal 900, éjszakai műszakban pedig akár 1170 forintos órabérre számíthatnak.

McDonald’s vagy Burger King?


A Rádió 1-en indul újra Balázsék műsora december 5-én. Sebestyén Balázs korábban azt mondta, jó kapcsolatban van Andy Vajnával, és nem tartja kizártnak, hogy később majd együtt dolgozzanak. Azt azonban mindig elmondta, hogy olyan helyen szeretnének dolgozni, ahol nem szólnak bele a műsor tartalmi kérdéseibe, és szabadon elmondhatják véleményüket. Balázsékat egyébként már augusztusban összeboronálták a Rádió 1-gyel, de a műsorvezető akkor tagadta az együttműködést.

Mi lesz az első műsorban?


Mészáros Lőrinc megvette az Echo Tv-t Széles Gábortól. A pénteki Magyar Hírlap "Nemzeti erők egyesítése" címmel közölt tudósítása szerint a jobbos televízióban technikai fejlesztéseket visznek véghez, és bővítik az állományt is. Az igazgatóságban tag lesz a csatorna eddigi tulajdonosa, Széles Gábor is, aki korábban már elmondta, nemzeti elkötelezettségű tulajdonost keres a csatornának. Ez lett tehát a felcsúti milliárdos polgármester, akit Széles "korrekt és szerény" embernek tart, akivel politikailag félszavakból is értik egymást. A Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozónak mondott Opimus Press vette meg a Népszabadság kiadását felfüggesztő Mediaworks kiadóvállalatot is.


Mi lesz a korrekt és szerény Mészáros Lőrinc következő lépése?

Teljesen új technológiát találtak fel a Nestlénél. Ha a tervek megvalósulnak, akkor a mostaninál 40 százalékkal kevesebb cukor kerülhet a csokikba, úgy, hogy az íz nem fog megváltozni. A cél az, hogy gyorsabban lebomló cukrot állítsanak elő, ebből ugyanis már elég volna kevesebbet beletenni a csokiba, hogy ugyanazt az ízt érezzük. A technológiát most próbálják levédetni, és ha minden a cég tervei szerint alakul, akkor 2018-ban kezdhetik a gyártást.

Rágni vagy szopogatni?


Ha ezt a cikket érdekesnek találta, van még: kövesse és ha tetszik, ossza meg ismerőseivel a gazdasági rovat Facebook-oldalának bejegyzéseit!

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Belépődíjat fognak szedni Európa földi paradicsomában

Belépődíjat fognak szedni Európa földi paradicsomában

Gyógyítható, mégis 39. másodpercenként meghal egy gyerek tüdőgyulladásban

Gyógyítható, mégis 39. másodpercenként meghal egy gyerek tüdőgyulladásban

Fekete-Győr: Ne büntetett előéletű emberek világítsák át az önkormányzatokat

Fekete-Győr: Ne büntetett előéletű emberek világítsák át az önkormányzatokat

Karácsony az atlétikai vb-vel zsarolná Orbánt, de népszavazás is lehet a vége

Karácsony az atlétikai vb-vel zsarolná Orbánt, de népszavazás is lehet a vége

Menekülnek a német cégek Kínából

Menekülnek a német cégek Kínából

Visszatoloncolt Törökország egy iszlamistát Dániába, a férfit egyből letartóztatták

Visszatoloncolt Törökország egy iszlamistát Dániába, a férfit egyből letartóztatták