Eddig közel 11 milliárd forint értékben kaptak állami megbízásokat Kuna Tibor cégei idén

Eddig közel 11 milliárd forint értékben kaptak állami megbízásokat Kuna Tibor cégei idén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormányt egyelőre hiába keresték, nem tudni, mennyit fizettek ki eddig a korábban a Fidesz-frakciónak dolgozó üzletember érdekeltségeinek.

Az idei VOLT Fesztiválon két sátra is volt a Szerencsejáték Zrt.-nek, amelynek szervezésével és lebonyolításával a Young and Partners Kft.-t bízták meg, amely Szijjártó Péter közeli ismerőse, Kuna Tibor cége. A Szerencsejáték Zrt. annyit közölt, hogy "egyedi együttműködés keretében kérték fel" az első Orbán-kormány alatt a sportminisztériumnak, majd a Fidesz-frakciónak dolgozó Kuna vállalkozását.

Az ő cégét bízták meg a vizes-vb kommunikációjával és rendezvényszervezéssel is. Állandó nyomdai partnerükkel osztozva idén eddig összesen csaknem 11 milliárd forint állami megbízást kaptak Kuna cégei. Az RTL Klub szerette volna megtudni, hogy eddig mennyit fizettek ki Kuna érdekeltségeinek, de a csatorna hiába kereste a kormányt.

Kuna cégei tavaly 2,3 milliárdos nyereséget termeltek, az üzletember viszont csak az egyikből vett fel osztalékot – 440 millió forint értékben.

Hozzászólások