szerző:
hvg.hu

A budapesti Várkert Bazár előtt lett volna, mégis az Eötvös térnél lett lebonyolítva a vizes vb megnyitóünnepsége – most kiderült, ez mennyibe került, és miért volt rá szükség.

A Várkert Bazár előtt lett volna a vizes vb megnyitója, de különböző okok miatt, mint a nemzetközi hajózó útvonal biztosítása, át kellett tenni a Duna túlpartjára, ezért az egész megdrágult 200 millió forinttal, írja az Átlátszó. Az EU-s közbeszerzési értesítő augusztus 19-i számában közzétett szerződésmódosítás szerint a Müpa kapott további 199,7 milliót emiatt (a nyitóünnepségért, amely Cee Lo Green fellépése miatt is drágult egy 52 milliót, 1,8 milliárd forintot kapott a francia szervező cég ECA2 és 2 milliárdot a Müpa).

Felmerül a kérdés, hogy miért nem látták előre, hogy a színpad zavarni fogja a nemzetközi hajózási útvonalat, és ez már nem az első kérdés a vizes vb rejtélyes drágulásai között.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!