szerző:
Fekete Norbert - Kaufmann Balázs
Tetszett a cikk?

Az Orbán-közeli vállalkozó sertéstelepére látogatott hétfőn a japán herceg, de stábunkat megakadályozták abban, hogy lefilmezzük Akisino érkezését.

A hvg.hu úgy értesült, hogy a Magyarországon tartózkodó Akisino herceg és lánya, Mako hercegnő hétfő délután felkeresi a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó mangalicatelepet Alcsútdoboz mellett, amely a Búzakalász 66 Felcsút Kft.-é.

Természetesen szerettük volna megörökíteni a látogatásból, amit lehet. Megérkezésünk után a telep biztonsági szolgálatának vezetője érdeklődött, mi járatban vagyunk, mikor elmondtuk neki, kire várunk, jelezte, hogy minden rendben. Eközben Mészáros Lőrinc is befutott autóval, és tudomásul vette újságíróink közterületi jelenlétét.

Kisvártatva a hercegi delegáció is megérkezett, azonban addigra már ott termett a japán követség két munkatársa, akik kameránkat eltakarva próbálták megakadályozni, hogy közterületen felvételeket készítsünk a telepre berobogó menetről.

Akciójukat azzal indokolták, hogy a herceg és lánya magánlátogatáson van hazánkban, semmilyen politikai vetülete nincs a Mészáros sertéstelepén tett vizitnek, viszont mivel a Göböljárási telep a legnagyobb az országban, így a haszonállatok háziasítását kutató Akisino herceg semmiképpen nem hagyhatta ki. Ezután egy félórás diskurzus következett, amelyből kiderült, számukra azért probléma a hírverés, mert attól tartanak, hogy a Mészáros-érdekeltségű mangalicatelepen tett látogatás nyomán rosszindulatú cikkek jelennek meg, és sértő lehet a császári ház tagjaira.

A követség munkatársai szerint, jóllehet Mészáros is a telepen tartózkodott, nem a kormányközeli vállalkozóhoz ment, Mészáros szerintük nem "fogadta" a herceget.

A herceg egyébként már vasárnap is meglátogatott egy mangalicatelepet, a bugaci látogatás azonban nem zajlott ennyire titokban, arról az MTI is beszámolt. Mint írta, a herceg, Akihito császár másodszülött fia a haszonállatok házasításáról végez kutatásokat. Címlapképünk is erről a nyilvános látogatásról szól.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!