szerző:
hvg.hu

Coalition for the American Dream- koalíció az amerikai álomért- ez a neve annak a mozgalomnak, melyet azért indítottak az amerikai informatika óriáscégei, hogy továbbra is alkalmazhassanak migráns munkavállalókat.

A Reuters hírügynökség  értesülései szerint a Google, a Facebook, a Microsoft és mintegy két tucat cég által támogatott szervezet a washingtoni honatyákhoz kíván fordulni: ne fosszák meg Amerikát azoktól a tehetséges emberektől, akik illegális migránsként érkeztek az Egyesült Államokba, ahol azóta igen sokat tettek az ország gazdaságáért és ezen belül is főként azért, hogy Amerika megőrizhesse a vezető szerepet az informatikai forradalomban.

Nem véletlenül van a szervezet központja San Franciscóban, ahonnan az informatikai forradalom kiindult. Azóta ezerszámra érkeztek tehetséges fiatalok a világ minden részéből Kaliforniába és az USA más, a technológiai fejlődésben élenjáró államaiba. Obama elnök számukra hirdetett meg egy munkavállalási programot, mely körülbelül 900 ezer illegális migránsnak tette lehetővé azt, hogy dolgozzon és megvalósíthassa az amerikai álmot: feltörjön a nulláról indulva.

Ez a program került veszélybe szeptemberben, amikor Trump kimondta:vége. A Fehér Ház mostani lakója az elzárkózás híve:kerítést épít a mexikói határon és meggyorsítja az illegális bevándorlók kiutasítását az Egyesült Államokból. De a végső döntés nem az ő kezében van. Washingtonban a kongresszus hozhat új törvényt, mely pótolja Obama intézkedését, amelyet Trump halálra ítélt. Ezért kezd el most lobbizni a Coalition for American Dream. A szervezet motorja a Mark Zuckerberg által még 2013-ban alapított fwd.us. Vagyis az Előre Amerika mozgalom. Ők kimutatták, hogy Amerika 25 legnagyobb cége közül 72% alkalmaz illegális migránsokat, akik sokat tettek hozzá a vállalat fejlődéséhez. Amikor értük lobbiznak a technológiai óriások, tulajdonképp magukért is lobbiznak. Meg az Egyesült Államok versenyképességéért.

Hszi Csin-ping elnök Pekingben épp most hirdette meg, hogy Kínának az első helyre kell pályáznia a technológiai újítások terén is. Az "álomkoalíció" bízik a sikerben, a honatyák megdolgozásában. Karácsony előtt kevés honatya akar azzal a tudattal hazatérni a választókerületébe, hogy sok migráns számára ez lehet az utolsó karácsony álmai országában, az Egyesült Államokban- érvel Todd Schulte, a forward.us. elnöke, aki a Reuters hírügynökségnek nyilatkozott arról, hogy küzdeni fognak azért, hogy a tehetséges illegális migránsok továbbra is kapjanak munkavállalási engedélyt az Egyesült Államokban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ha nincs verseny, az a tudomány halála – Pálinkás József oktatásról, fejlődésről, MTA-ról

Ha nincs verseny, az a tudomány halála – Pálinkás József oktatásról, fejlődésről, MTA-ról

Nincs megállás: hadat üzen a kormány a homeopátiának

Nincs megállás: hadat üzen a kormány a homeopátiának

Iránban az utolsó csavarig lemásoltak egy Lamborghini sportautót – videó

Iránban az utolsó csavarig lemásoltak egy Lamborghini sportautót – videó

Rogánék még nem foglalkoztak Lázár dohányzást betiltó javaslatával

Rogánék még nem foglalkoztak Lázár dohányzást betiltó javaslatával

Stréber rendőrség: a Családok éve logót nyomják a hivatalos e-mailekben

Stréber rendőrség: a Családok éve logót nyomják a hivatalos e-mailekben

Étterem ment tőzsdére Budapesten

Étterem ment tőzsdére Budapesten