szerző:
hvg.hu

Legalább hat nőnek kellett komolyabb összeget fizetnie a csatornának, mert a műsorvezető zaklatta őket, de ezek után is maradhatott.

Évek óta úgy dolgozott az amerikai Fox News tévécsatorna egyik arca, a politikai műsort vezető Bill O'Reilly, hogy tudtak a szexuális zaklatási ügyeiről - írja a New York Times.

Idén januárban a Fox News például 32 millió dollárt fizetett az egyik áldozatnak, amely legalább a hatodik olyan eset volt, hogy O'Reilly peren kívüli megállapodással lezárta a zaklatási ügyeit.

A lap szerint az ilyen esetekben meglepően soknak számító 32 millió dollárt a csatorna egyik jogi elemzőjének, Lis Wiehlnek kellett fizetni, aki azzal vádolta O'Reillyt, hogy többször is szexuálisan zaklatta, a beleegyezése nélkül folytatott vele szexuális kapcsolatot, és különböző pornográf tartalmakat küldözgetett neki.

Mindezek ellenére a csatorna még ezután sem vált meg a műsorvezetőtől, sőt, ezután még meg is hosszabbították évi 25 millió dolláros fizetéssel járó szerződését, és O'Reilly végül a botrányba csak áprilisban bukott bele.

A New York Times szerint a csatorna tulajdonosa, Robert Murdoch a fiaival, Lachlannel és Jamesszel januárban azt számolgatta, hogy megéri-e kiállniuk a zaklató műsorvezető mellett, akinek végül csak akkor döntöttek a kirúgása mellett, amikor áprilisban nyilvánosságra erült több peren kívüli megállapodása is a korábbi áldozatokkal.

Mindez azok után történt, hogy a csatorna alapítója, Roger Ailes 2016-ban szintén szexuális zaklatás miatt távozott a csatornától.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!