szerző:
MTI

Az egykori trónvárományost a hírek szerint adócsalással, fiktív személyek foglalkoztatásával és saját cégeinek juttatott szerződésekkel vádolták. Az okozott kár egy részét, ha minden igaz, visszafizeti az államnak.

Szabadlábra helyezték a szaúd-arábiai hatóságok a trón egykori várományosának számító Miteb bin Abdullah herceget. Sikerült ugyanis megállapodniuk vele a korrupt üzleteivel okozott károk "elfogadható rendezésről", több mint egymilliárd dollár visszafizetéséről – közölte szerdán egy szaúdi tisztségviselő.

A néhai Abdalláh bin Abdel-Azíz király 65 éves fia, a szaúdi nemzeti gárdáért felelős volt miniszter egyike annak a körülbelül kétszáz embernek, akiket november elején vettek őrizetbe egy frissen létrehozott korrupcióellenes bizottság utasítására.

A korrupcióellenes kampányban részt vevő tisztségviselő nem árulta el, pontosan mekkora összeget kell Miteb hercegnek visszafizetnie. "A rendezés részét képezte természetesen az ismert korrupciós esetek beismerése" – tette hozzá.

Egy másik szaúdi tisztségviselő szerint Miteb herceget adócsalással, fiktív személyek foglalkoztatásával és saját cégeinek jutatott szerződésekkel vádolták, köztük egy olyan üzlet ügyében, amelynek keretében adóvevő készülékeket és katonai golyóálló mellényeket szereztek be tízmilliárd dolláros értékben.

A szaúdi hatóságok a többi fogvatartottal is megállapodásokat dolgoznak ki. Valószínűleg nekik is jelentős összegeket kell az államkasszába fizetniük, hogy szabadon engedjék őket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hídfoglaló magyarok Londonban

Hídfoglaló magyarok Londonban

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Orbán: "Ezermilliárdos nagyságrendben gondolkodunk"

Orbán: "Ezermilliárdos nagyságrendben gondolkodunk"

A Veszprém győzelme olyan, "mint egy nagy tábla csoki"

A Veszprém győzelme olyan, "mint egy nagy tábla csoki"

A liberálisok kiakadtak az Orbán-Tarlós megállapodáson

A liberálisok kiakadtak az Orbán-Tarlós megállapodáson

Gruevszki után újabb migráns akart bejönni Magyarországra Szerbia felől

Gruevszki után újabb migráns akart bejönni Magyarországra Szerbia felől