szerző:
hvg.hu

Nyilvánosak a novemberi szerződések, a keresztényüldözésről, kereszténység helyzetéről és a radikális iszlamizmusról szóló tanulmányokra százezrek mentek el.

47 tételből álló szerződéslistát tett közzé az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ezek a novemberre vonatkozó szerződések. A listán nagy a szórás, 24 ezer forinttól 6 millióig terjed, utóbbi egy álláshirdetésre adott, egy évre szóló szerződés.

A legnagyobb egyszeri tétel a MÜPÁ-val kötött szerződés, egy WHO rendezvény lebonyolítására több mint 4 milliót költöttek, terembérlettel és szolgáltatással együtt. Több érdekes tételt is találtunk a listán: "a keresztények számának alakulása a világban; A keresztényüldözés világindexe című tanulmányrész megírása" címen, illetve a radikális iszlamizmusról és a 21. századról szóló tanulmányért több embernek is fizettek bruttó 100, 200 vagy 300 ezer forintot. De a kereszténység helyzete Afrikábn című tanulmány is ért bruttó 200 ezret. Ami itt feltűnő, az az, hogy a nevekre rákeresve döntő többségében a Századvég Alapítvány és a Mathias Corvinus Collegium által közösen alapított Migrációkutató Intézet munkatársait dobja fel a Google. Az az Emmi által közölt adatokból nem derül ki, hogy valóban róluk van-e szó, mindenesetre a név az azonos.

Üldözött keresztények témakörben Ozsváth Kálmánnal kötöttek kommunikációs tanácsadási szerződést. Ozsváth neve is ismerősen cseng: ugyanígy hívnak egy újpesti fideszes önkormányzati képviselőt, akit 2016 decemberében az Országos Mentőszolgálat belső kommunikációs vezetőjévé neveztek ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!