szerző:
hvg.hu

Az érintett nyugdíjas férfi egy levéllel is megelégedett volna, szerinte a háromszori értesítés felesleges pénzkidobás volt.

Havi öt forinttal emelték meg a nyugdíját egy pécsi nyugdíjasnak. Bár az emelés minimális volt, az erről szóló értesítést nem aprózták el: postai úton, tértivevényes levélben értesítették róla, három héten belül háromszor – számolt be az RTL Híradó csütörtökön.

A nyugdíj mellett végzett alkalmi munkák miatt csak havi öt forintos emelés járt neki.

A Magyar Posta díjtáblázata alapján egy hivatalos irat kézhez történő kézbesítésének díja 475 forint.

A Magyar Államkincstár az ötforintos nyugdíjemelésről négyoldalas határozatot állított ki. Ezt három hét alatt kétszer megismételték, így jött össze tizenkét oldalnyi irat.

Az RTL Híradó megkereste az ügyben az államkincstárat is, de nem válaszoltak arra a kérdésre, miért postázták az értesítést háromszor is, ajánlott levélként.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!