szerző:
hvg.hu

A kórház vezetősége állítja, hogy a traumatológiai osztály működése biztosított, és nővérhiány sincs náluk. Újabb leépítést állítólag nem terveznek.

Ágyszámcsökkentésre hivatkozva kirúgtak két nővért és egy traumatológust a hatvani kórházból, miközben hirdetésben épp ilyen szakembereket keresnek az intézménybe – írja a szerdai Népszava.

A munkaerőhiány miatt országszerte mindenütt két kézzel kapkodnak a szakemberek után, ezért is különös, hogy a városban épp ennek ellenkezőjével, az elbocsátás luxusával éltek – fogalmaznak a cikkben.

A lap szerint az ápolónők ebben a kórházban is túlhajszoltak, fáradtak, és a létszámhiány miatt az ígért pihenőnapokat sem kapják meg, így kipihenni sem tudják magukat.

A Népszava úgy tudja: a most elbocsátott egyik ápolónő harminchat évet húzott le az egészségügyben, négy éve lett volna még a nyugdíjig.

A kórház honlapja szerint a baleseti sebészeti osztály felvevő területéhez 210 ezer állandó lakos tartozik. Nemrég vezették be a csípőprotézis-műtéteket, vagyis a munkájuk nemhogy csökkent volna, hanem még nőtt is.

Ennek ellenére az Albert Schweitzer Kórház vezetése a Népszava kérdésére mégis az ágyszámok kihasználatlanságával indokolta a leépítéseket. Azt írták, a hatvani kórház főigazgatója erre tekintettel, az intézmény működésének racionalizálása érdekében szüntette meg az érintett dolgozók munkaviszonyát, de a traumatológiai osztály működése továbbra is folyamatosan biztosított. Újabb létszámcsökkentést nem terveznek. Szerintük nincs nővérhiány a kórházban, a jogszabályban előírt minimumfeltételeknek megfelelő létszámot folyamatosan biztosítani tudják.

Furcsak ugyanakkor, hogy a hatvani kórház honlapján jelenleg is több olyan álláshirdetés van, amelyben épp sürgősségi szakorvost és traumatológust, valamint sürgősségi szakápolót keresnek – jegyzik meg a cikkben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Alkudni kötelező! - megnéztük a legendás feketetói vásárt

Alkudni kötelező! - megnéztük a legendás feketetói vásárt

Nem fogja elhinni, miért vesz a kormány hétmilliárdért művházat Hanoiban

Nem fogja elhinni, miért vesz a kormány hétmilliárdért művházat Hanoiban

"Netán egész egyetemek jutnak hasonló sorsra" – doktoranduszok tiltakoznak a genderszak megszüntetése ellen

"Netán egész egyetemek jutnak hasonló sorsra" – doktoranduszok tiltakoznak a genderszak megszüntetése ellen

Ma egész Kanada be van szívva

Ma egész Kanada be van szívva

Mocsok, pókháló, rozsda, rovarok egy budapesti péküzemben

Mocsok, pókháló, rozsda, rovarok egy budapesti péküzemben

A Karc FM visszakérte a Lánchíd Rádió frekvenciáit

A Karc FM visszakérte a Lánchíd Rádió frekvenciáit