szerző:
hvg.hu

A magyar származású milliárdos által alapított Soros Fund Management 35 millió dollárt fektetett az elektromos autóiról ismert Teslába.

Úgynevezett átváltható kötvények vásárlásával beszállt a Teslába a kormány legfőbb ellenségének tekintett Soros György és az általa alapított Soros Fund Management, mely 35 millió dollár értékben fektetett be Elon Musk cégébe.

A Reuters beszámolója szerint Sorosék nem részvényeket, hanem egyfajta hibrid terméket, átváltható kötvényeket vásároltak, melyeket tulajdonosa – bizonyos feltélek teljesülése esetén – előre meghatározott időpontokban előre meghatározott számú részvényre válthat át.

A lap kereste Soros Györgyöt, de a milliárdos szóvivője egyelőre nem reagált a kérdésekre.

A Tesla Model S utastere
©

A cikkben megjegyzik, hogy a Tesla igen nehéz időszakát éli, az alapító Muskra pedig hatalmas nyomás nehezedett a befektetők részéről, amelyet a Model 3 gyártásával kapcsolatos sorozatos problémák is csak tetőztek.

Soros alapja egyébként korábban rendelkezett Tesla-részvényekkel, de 2017-ben aztán továbbadta azokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Szijjártó Péter szerint Soros alapítványa titkol valamit, ezért költözik

Elkaptuk egy videóinterjúra Szijjártó Péter külügyminisztert azután, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok bejelentette: nemzetközi irodája székhelyét Budapestről Berlinbe teszi át. A miniszter felmondta a kormányzati propaganda ismert szólamait, és nem tűnt olyannak, mint aki sajnálja, hogy Soros György alapítványa távozásra kényszerült.