Csak nem tud kikászálódni a csávából a Ryanair – több Budapestről induló járatát is törölte

Csak nem tud kikászálódni a csávából a Ryanair – több Budapestről induló járatát is törölte

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Olvasónk azt mesélte, két Budapestről induló járatát is törölte szombaton a Ryanair, de a vasárnap reggeli Budapestről London Stanstedre tartó gépe sem indult az ír fapados cégnek. Az esetet a Budapest Airport is megerősítette lapunknak, a Ryanair londoni bázisán uralkodó időjárási okra hivatkozik, ami miatt egyéb késések és járattörlések is megeshetnek.

Római és londoni járatát is törölte szombaton a Ryanair, meséli telefonon olvasónk.

Rengeteg ideges és síró ember volt, és teljes fejetlenség,

mondja, semmilyen előzetes tájékoztatást nem adott a törlésekről a Ryanair, sőt, csak a gép menetrend szerinti indulása után közölték, hogy törölték.

A 13:15-kor induló londoni járatról csak délután 2-kor közölték, hogy törölve, addig csak annyit írtak ki, hogy késik, majd hogy többet, és hogy még többet késik.

A járat helyett olvasónk szerint semmilyen pótlást nem biztosítottak, és nem is derült ki számukra egyértelműen, hogy mit lehet tenni ilyenkor. Egy olvasónk szerint valószínűleg a Celebinek dolgozó alkalmazott jött oda hozzájuk egyedül, aki lapokat osztogatott nekik, amelyből kiderül, hogy mik a jogaik egy ilyen helyzetben. A Ryanair standjánál annyira hosszan kígyózott a sor, hogy azt inkább nem várták ki. Azt meséli, felhívta az utazásukat szervező maiutazas.hu utazási irodát is, ők viszont azt mondták, náluk ilyenkor csak hétvégi ügyelet van, és csak hétfőn tudnak majd intézkedni az ügyben.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója lapunknak megerősítette a járattörlés hírét,

a Ryanair azt közölte a reptérrel, hogy a londoni Stansted reptéren uralkodó kritikus időjárás volt a járattörlések oka.

Mivel a Stansted a Ryanair a bázisa, a Ryanair egyéb gépeinek késéseit és törléseit is ugyanez az eset okozhatta, így az olvasónk által említett római, illetve a vasárnap reggeli újabb londoni járatét is. A törlések miatt a Ryanair is szabadkozik Facebook-bejegyzésében, itt is az időjárási okot írják, mint kiváltó tényezőt, illetve egyéb, Budapestet nem érintő járataik törléséről is beszámolnak.

És a vasárnap is rosszul indult, a Budapestről Stanstedbe induló járatot törölték.

Hozzászólások