Önmagát nevezte ki több állami társaság élére a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

Önmagát nevezte ki több állami társaság élére a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Tetszett a cikk?

Bártfai-Máger Andrea sürgősséggel kiadott rendeletben határozott saját kinevezéséről.

Új rendelet született több fontos állami tulajdonú gazdasági társaság tulajdonosi joggyakorlójának személyével kapcsolatban. A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter szokatlan sürgősséggel adta ki az erről szóló rendeletet, amelyben 2022 végéig tulajdonképpen saját magát nevezte ki több társaság élére. Így tulajdonosi jogot szerzett egyebek mellett a Magyar Villamos Művek, a regionális vízművek, a regionális közlekedési központok, valamint a Volánbusz, a Szerencsejáték Zrt., a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt. fölött. A vállalatok eddig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz (MNV) tartoztak.

Az ilyen jellegű jogszabályokhoz nem közölnek indoklást, tehát nem lehet tudni, hogy Bártfai-Máger Andrea miért így osztotta el a hatásköröket, hiszen észszerűbb lenne, ha az energetikai és közlekedési cégek az innovációs és technológiai miniszterhez tartoznának, aki éppen ezekért az ágazatokért felelős a kormányban, a Szerencsejáték Zrt. pedig a pénzügyminiszterhez, ahogyan korábban sokáig. 

A rendelet közzétételének időpontja is érdekes, az ugyanis szerdán kora reggel jelent meg, ami szinte soha nem fordul elő.

Hozzászólások