szerző:
hvg.hu

Sok minden épül Keszthely és Füred környékén, több strandot felújítottak, fejlesztik a szigligeti várat és a Tihanyi-apátság múzeumát is.

A csütörtöki Figyelő összeszedte, milyen fejlesztések folynak, illetve várhatók a jövőben a Balatonnál. Ezek között az egyik legnagyobb összeget, 6,6 milliárd forintot a sármelléki reptér korszerűsítése teszi ki, de fejlesztik a keszthelyi Festetics-kastélyt és a hozzá vezető Festetics-sétányt is.

Épül az R76-os kétszer két sávos gyorsforgalmi út is, mely az M7-es holládi csomópontját és a 71-es és 76-os út Keszthelyhez közeli csomópontját köti majd össze, a 110 kilométer / órával járható út mindkét végén körforgalom lesz. A munkákat övező komoly fakivágásokról ugyan nem szóltak.

Felújítás alatt áll a balatoni bringakör, és tervezik a Budapest és Balaton közötti kerékpárút megépítését is, ez Etyeken át fog majd haladni, noha az építkezések még nem kezdődtek el, az ígéretek szerint 2019 nyarára az út elkészül.

Füreden visszanyeri eredeti formáját az Esterházy-kastély, új strand lesz a kemping helyén, Tihanyban pedig jöhet az apátság múzeumának fejlesztése, megújulhat továbbá a szigligeti vár is.

A Tihanyi-apátság
©

A déli-partra érve: megújul a fonyódi piaccsarnok, fejlesztik a boglári piacot is, az idei év közepéig több mint 150 új lakást adtak át Balatonlellén.

Ami a strandokat illeti: megújult a balatonakarattyai fürdőhely, a fűzfői, és az almádi Wesselényi-strandot is modernizálták, illetve három strand újul meg Badacsonytomajban és korszerűsítették a nyugati strandot Földváron is, itt megújult a kikötő környezete is, persze az ügy körüli bonyodalmakkal nem foglalkoztak.

Kiemelik, megújult a dél-balatoni vasút, amelyen tényleg lényegesen jobb lett a menetidő, illetve hogy villamosítják az északi-parti vonalat Füredig, igaz, attól nem sokkal lesznek gyorsabbak a vonatok.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tudja, hogy mi a közös a Google és a Microsoft logójában? És ha mellétesszük az eBayét is?

Tudja, hogy mi a közös a Google és a Microsoft logójában? És ha mellétesszük az eBayét is?

Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Demeter Mártát választották az LMP társelnökévé

Demeter Mártát választották az LMP társelnökévé

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor