szerző:
hvg.hu

Egyáltalán nincs előkészítve Debrecen környékén a szakmunkásképzés Parragh László szerint, még jó, hogy közel a határ.

Nagyon gyorsan el kell indítani Debrecenben és környékén az oktatást, hogy megfelelő munkásokat tudjanak vinni a BMW-gyárba – figyelmeztetett Parragh László kamarai elnök. A 444.hu cikke szerint Parragh azt mondta:

egyáltalán nincs előkészítve Debrecen környékén a szakmunkásképzés.

Azonban Debrecen azért is jó lehet a BMW-nek, mert közel van a határ, így a romániai és ukrajnai munkások örömmel jöhetnek az ottani gyárba dolgozni. Parragh szerint nem kell tartani a munkaerőhiánytól, ugyanis „Kárpátalja és Románia közelsége azt eredményezheti, hogy a határon túlról sikereresen toborozhatnak a gyárba dolgozókat”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!