szerző:
hvg.hu

Marad így is egy pár a Disneylandre hajazó városban.

Semmi más célt nem szolgál a legújabb kisvárdai fejlesztés, mint hogy némi uniós pénzt szerezzen a város magának – derül ki az Mfor által megszerzett jegyzőkönyvből. A portál Seszták Miklós városának többi nevezetessége mellett EU-támogatásból felépítendő Öko-filmparkról ír, amelyet egy másik, hasonlóan értelmetlen fejlesztés, a Cinemaqua mozipark mellett létesítenek.

Újabb látványossággal bővül a határ menti NER-Disneyland

A lehetetlen Díszlet utca, a stadion, a lórehabilitációs központ, a csúszda- és mozipark és számtalan más fejlesztés sem elég Kisvárdára: lesz egy újabb filmpark is.

A teljes projektre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal 1,295 milliárd forint uniós támogatást nyert el, ebből jutott a filmparknak is. Az uniós támogatás miatt a fejlesztést legalább öt évig fenn kell tartani, ellenkező esetben az EU visszakérheti a pénzt – emlékeztet az Mfor, hozzátéve, a környezetvédelmi hatásivzsgálati dokumentáció szerint az öt év letelte után a létesítmény iránti igény és a helyszín állapota alapján döntenek a további sorsáról.

Úgy tűnik azonban, a fejlesztők nem várták meg az öt évet: a portál egy augusztus 29-én tartott közmeghallgatás jegyzőkönyvében ezt szúrta ki:

„Az ügyfél kérésére Rózsa László szakértő bemutatta a tervezett beruházást, valamint a létesítés és üzemeltetés környezet- és természetvédelemre gyakorolt hatását. Elmondta, hogy a létesítményt 5 évig tervezik fenntartani, utána elbontásra kerül.”

A projekt megvalósítása a Kisvárdán ismerős Alkossunk Várost Alapítvány feladata lesz, mely koncepciójában meglehetősen hasonló lesz a moziparkhoz. Itt is különféle világokat fognak megjeleníteni, lesz egyebek mellett indiánfalu, sztyeppék falva és HUN Natura Park is – írja az Mfor. Az építők hétköznapokon 100, hétvégén 200 érdeklődőt várnak naponta.

(Mfor)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!