szerző:
hvg.hu

Nem tetszett a helyieknek, hogy bicikliutat építenének a városukon keresztül.

Nagyon lassan halad a balatoni kerékpárkör építése – írta az Index. Pedig a tervezői szerződéseket már tavaly nyáron aláírták, de sok akadállyal szembesültek az építtetők. Több településen a lakosok aggódtak amiatt, hogy a kerékpáros forgalom nagy zajjal járna, így aztán sok önkormányzat megváltoztatta az álláspontját a tervezett nyomvonalról.

Ráadásul sok helyen a most használt kerékpárútnak sem rendezettek a tulajdonviszonyai. Így aztán legkorábban Zamárdi és Balatonlelle között írhatják ki a kivitelezői pályázatot, idén októberben.

Nem áll jól az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút magyarországi szakaszainak építése sem. Több szakasz megépítését még 2018-ra ígérték, ezek valószínűleg inkább 2019–2020-ban lesznek készen.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!