szerző:
hvg.hu

Végre készült egy lista, amelyben az EU első helyezettje Magyarország.

Az első helyre került Magyarország a listán, amikor az Eurostat azt vizsgálta, mennyit költenek az EU kormányai sportra, vallásra és kultúrára. Érdemes azért óvatosan kezelni az adatokat: részletes bontást nem tettek közzé, így aztán az nem derül ki, hogy melyik kormány költ többet a színházak támogatására, és melyik töm sportklubokat pénzzel az utánpótlás-nevelésre hivatkozva.

A magyar kormány a GDP 3,3 százalékát költötte ilyen célokra 2016-ban, mögöttünk a listán Észtország és Horvátország áll. Nem véletlen az sem, hogy a lista utolsó két helyezettje Írország és Nagy-Britannia, az ottani finanszírozási rendszerben a kormány csak akkor avatkozik be, ha muszáj, a szervezetek inkább megpróbálják saját maguk megoldani a pénzügyeiket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!