szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Hosszan sorolta a számvevőszék, mekkora szabálytalanságokat találtak az intézménynél, amelyet az Országos Roma Önkormányzat alapított és tart fenn.

Nem felelt meg az előírásoknak az Országos Roma Foglalkoztatási Központ pénzügyi és vagyongazdálkodása – közölte az Állami Számvevőszék. A testület az ellenőrzéskor a fenntartói jogosultságok gyakorlását sem találta szabályszerűnek.

Azt is megállapították: nem volt szabályszerű a központ kontrollkörnyezetének és kockázatkezelési rendszerének létrehozása, nem alakították ki a szervezeti kereteket és a közbeszerzésre vonatkozó eljárásrendet, valamint nem rendelkeztek szervezeti és működési szabályzattal. Az intézményben nem érvényesült az integritás szemlélet, a vezető pedig nem alakította ki a szervezet tevékenységének nyomon követését biztosító rendszert és a belső ellenőrzést – olvasható a közleményben.

Az ÁSZ szabálytalanságokat talált a Szlovák Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium működésében is. Az Országos Szlovák Önkormányzat hivatala a pénzügyi gazdálkodást, a bevételek beszedését, a kiadási előirányzatok felhasználását nem a jogszabályok szerint végezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zöld rendszám és 394 lóerő: itt az új BMW 545e

Zöld rendszám és 394 lóerő: itt az új BMW 545e

Marabu Féknyúz: Tuti, hogy lesz suli

Marabu Féknyúz: Tuti, hogy lesz suli

Koronavírusos a Wizz Air egyik budapesti dolgozója

Koronavírusos a Wizz Air egyik budapesti dolgozója