Érzi-e Süli János a bukás szelét, paks–nagymarosi miniszternek látja-e magát? – élő videó

Érzi-e Süli János a bukás szelét, paks–nagymarosi miniszternek látja-e magát? – élő videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt MVM-vezér baráti levele és a Süli János állítólagos leváltásáról szóló hírek miatt vált érdekessé a költségvetési bizottság ülése.

Pakson tart kihelyezett ülést a parlament költségvetési bizottsága. Süli János, a Paksi Atomerőmű új blokkjaiért felelős miniszter is beszél az ülésen – lesz miről beszámolnia.

A 24.hu úgy értesült, komolyan felvetődött, hogy Sülit leválthatják a paksi bővítés csúszása miatt. Egy, a hvg.hu birtokába került levélben pedig Mártha Imre volt MVM-vezér figyelmeztette Sülit, hogy változtasson az atomerőmű-projekten, mert szerinte most van itt az utolsó lélektani pillanat, amikor ezeken még módosítani lehet. Ellenkező esetben a hibás döntések költsége akkora lesz, hogy azt a következő két generáció is nyögni fogja.

Süli János azóta úgy válaszolt kérdésünkre, magánlevélről van szó, amelyet megköszönt Mártha Imrének, azt ígérve neki, "majd beszélünk róla". A miniszter hangsúlyozta, neki 38 éves múltja van a szakmában, "Mártha Imre is dolgozott az energetikában, de nem ez a szakmája, ő közgazdász szakember". Süli János azt mondta, hogy egy családban is előfordul, hogy másként látják a dolgokat, de attól még beszélnek egymással.

A bizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón a hvg.hu kérdésére, hogy érdemben reagál-e Mártha Imre levelére, Süli János úgy válaszolt, meglepte, hogy a levél nyilvánosságra került, és az ügyet ő befejezettnek tekinti. Hozzátette, hogy Imre nap után kapta kézhez a levelet, így legalább volt alkalma a volt MVM-vezért felköszönteni.

Ami a levélben megfogalmazott problémákat illeti, a miniszter úgy reagált, hogy

Az esetleges menesztését firtató újságírói kérdésre pedig úgy válaszolt, hogy ha megrendült volna iránta a miniszterelnök bizalma, ma nem dolgozott volna itt, "de látják, egész nap itt voltam magukkal" – tette hozzá.

Hozzászólások