A Fidesz csak segítene annak, aki többet akar dolgozni és keresni – ezért emelnének a túlórán

A Fidesz csak segítene annak, aki többet akar dolgozni és keresni – ezért emelnének a túlórán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Száz órával növelné meg a kollektív szerződést alkalmazó cégek éves túlórakeretét két fideszes képviselő. A Fidesz-frakció rég nem látott magasságokba került az erre reagáló közleményével.

Megírtuk, a mostani 300-ról 400 órára növelné az éves túlórakeretet a fideszes Szatmáry Kristóf és Kósa Lajos. A két képviselő javaslata csak azokat érinti, akiknek kollektív szerződésük van.

A törvénymódosítás hosszabb munkaidőkeretet alakítana ki. Egy helyett hároméves lenne az időszak, amely alatt ki kell jönnie összesen a munkaórák szabályos számának, de 12 hónap alatt a heti munkaidő nem lehet átlagosan heti 48 óránál több.

A Fidesz azt javasolja, hogy aki többet akar dolgozni és keresni, az megtehesse, ne legyen ezelőtt bürokratikus akadály – áll a most kiadott közleményben.

A Fidesz-frakció ellenzéki véleményekre reagáló, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a magyar gazdaság jól teljesít, az ország tartós növekedési pályára állt, egyre többen dolgoznak, nőnek a bérek, és úgy látják, hogy sokan szívesen dolgoznának még többet.

Ez elől szeretnénk lebontani a bürokratikus akadályokat, hiszen ez a munkahelyteremtés kormánya.

Közben tiltakoznak a szakszervezetek, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elfogadhatatlannak tartja azt a fideszes törvénymódosító javaslatot.

Hozzászólások