szerző:
hvg.hu

A Magyar Postának legalább egy hónap kell a kézbesítéshez, de a kormány még nem jelentette be, hogy idén jár utalvány. Nagy valószínűséggel megtörik egy hagyomány.

Napokkal ezelőtt a hvg.hu is feltette a kérdést a Miniszterelnökségnek és az Emberi Erőforrások Minisztériumának. Egészen pontosan azt, hogy:

„Tisztelt sajtóosztály!

Arról szeretném kérdezni önöket: tervezi-e a kormány idén, hogy Erzsébet-utalványokat ad év végén a nyugdíjasoknak?”

A hvg.hu nem, azonban a Napi.hu kapott választ az Emmitől. Azt írták nekik, hogy:

Idén eddig a kormány két, közvetlen a nyugdíjasoknak szóló támogatásról döntött: Húsvétkor 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt fizettünk ki 29 milliárd forint értékben, most novemberben pedig nyugdíjprémiumot és egyszeri juttatást fizettünk ki 41,3 milliárd forint értékben.

Vagyis ebből arra lehet következtetni, hogy hogy idén karácsonyra nem kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok az Orbán-kormánytól.

Tavaly ilyenkor a kormány már régen tudatta a jó hírt a nyugdíjasokkal. Orbán Viktor miniszterelnök 2017. októberében, az Idősek Tanácsa ülésén jelentette be, hogy decemberben 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kap 2,7 millió nyugdíjas.

Idén októberben a témában Gulyás Gergely csak annyit mondott, hogy idén is vizsgálni fogják annak lehetőségét, hogy kapjanak-e a nyugdíjasok utalványokat. Az Emmi mostani válaszában, viszont már utalás sincsen arra, hogy a kormány foglalkozik-e egyáltalán a kérdéssel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nagy siker a két Vajda kiállítás

Nagy siker a két Vajda kiállítás

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Momentum: jósolni sem lehet, mi fog ma este történni a tévészékháznál

Momentum: jósolni sem lehet, mi fog ma este történni a tévészékháznál

Durvul a Brexit-vita

Durvul a Brexit-vita

6800 forint helyett most ingyen letöltheti a kiváló túlélőjátékot, a Subnauticát

6800 forint helyett most ingyen letöltheti a kiváló túlélőjátékot, a Subnauticát

Az ellenzék a provokátoroktól tart a mai tüntetésen

Az ellenzék a provokátoroktól tart a mai tüntetésen