szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ráadásul nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházássá is nyilvánították a beruházást.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent Orbán Viktor aláírásával egy kormányrendelet, amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja a "Sopron rendezvényterületének kialakítására irányuló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket".

A kormányrendelet mindössze helyrajzi számokat közöl, amelyekre rákeresve azonban a VOLT Fesztivál helyszínét kapjuk meg Sopron külterületén. A szintén a pénteki közlönyben megjelent és ehhez kapcsolódó kormányhatározat pedig ki is mondja, hogy a kormány egyetért azzal, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő területen, és az itt telekalakítással kialakított ingatlanokon

zenei fesztiválok és egyéb városi rendezvények megrendezéséhez szükséges közműfejlesztés költségvetési forrásból valósuljon meg.

Magyarán hozzányúlnak a VOLT Fesztivál területéhez, amelyet nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánítanak, és állami pénzzel meg is támogatnak, a kormányhatározat szerint a turisztikai fejlesztési célelőirányzat terhére ugyanis

legfeljebb 990 millió forintot kap az önkormányzat.

A beruházással összefüggésben nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni, és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.

Hogy pontosan milyen beruházások lesznek a területen, vagy hogy az említett közműfejlesztés és telekalakítás csak új WC-k létesítését jelenti, vagy ezen túl mást is, azt a két dokumentum nem részletezi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!