Bő fél órát állt az intercity, mire a MÁV bármit is mondott

Bő fél órát állt az intercity, mire a MÁV bármit is mondott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Z. B.
Tetszett a cikk?

Két utas keveredett konfliktusba a szegedi intercityn Kőbánya-Kispesten, a MÁV fél óra után közölte, hogy még állnak, majd azt, hogy mindjárt mennek, majd leszállították az utasokat.

Az Index olvasója csütörtök este próbált Szegedre utazni a Nyugatiból 6 órakor induló Maros IC-vel, de nem sikerült jól az útja.

Azt írta, negyed 7 felé ért a vonat Kőbánya-Kispestre, ahol mintegy fél órát álltak úgy, hogy a vasúttársaság egy kukkot sem közölt velük arról, hogy mi történik. Ezután a vonat hangosbemondójában közölték, hogy bizonytalan ideig még állnak, majd nemsokára azt, hogy mindjárt indulnak. Újabb 10 perc múlva azonban felszólították őket, hogy hagyják el a szerelvényt.

A MÁV az Indexnek azt írta, a vonaton két utas keveredett konfliktusba, és a rendőrség a jegyvizsgálót hallgatta ki tanúként, így a vonat nem tudott továbbmenni.

Az utasok a következő, Feszty IC-re szálltak át, de az sem indult el. A vasúttársaság ez esetben sem szólt egy szót sem az utasokhoz arról, hogy mi történik. Az olvasó azonban azt írta, látták, hogy mentősök érkeznek, és elviszik az egyik utast. A MÁV az Indexnek megerősítette, hogy rosszul lett egy utas, hozzátették, a vonat szűk negyedóra múlva elhagyhatta az állomást.

A fenti cikkben azt mutattuk be, mekkora káoszt okozott a Nyugati pályaudvaron egy felsővezeték-szakadás tavaly, és hogy a MÁV, noha azt állítja, kötelességük tájékoztatni az utasokat haváriaesetekben, ezt rendszeresen elmulasztják. Az is kiderült, nincsen egyértelmű gyakorlat az egyes vészesetekben arra, hogyan kell tájékoztatni.

Hozzászólások