22 hete halmozódik, az Ötöslottó történetének nyolcadik legnagyobb nyereménye kelhet el holnap

22 hete halmozódik, az Ötöslottó történetének nyolcadik legnagyobb nyereménye kelhet el holnap

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ha valaki egyedüli nyertesként találja el mind az öt számot, 2 milliárd 895 millió forint üti a markát.

Az Ötöslottó a legnépszerűbb lottójáték Magyarországon, hetente átlagosan 1,3 millióan töltenek ki szelvényt. Most 22 hetes halmozódás után csaknem 3 milliárd forint a tét.

Az ötöslottó fennállása óta az eddigi legnagyobb pénzösszeget 2003-ban nyerte meg egy szerencsés az eddigi leghosszabb halmozódás után. A 48. játékhéten a 4, 15, 46, 49, 59 számokat megjátszó sárvári játékos 38 hét telitalálat-mentes időszak után 5 092 890 758 forinttal gazdagodott.

A Hatoslottónál jelenleg 1 milliárd 175 millió forintot ér a telitalálatos szelvény, ez a játék történetében a hatodik legnagyobb nyeremény. A Hatoslottó történetének eddigi legnagyobb főnyereményét 2008 szeptemberében vihette haza egy szerencsés, aki akkor 2,9 milliárd forintot zsebelt be.

Míg más országokban a nyertesek legtöbbször szívesen vállalják a nyilvánosságot, addig nálunk ma már szinte mindenki az anonimitást választja. Nem volt ez mindig így – 1993-ig a játékosok ráírhatták a fogadási szelvények hátoldalára a nevüket és címüket, ugyanis az akkori feldolgozási rendszerben saját bizonylatuk elvesztése esetén is megkapták az 5000 forint alatti nyereményüket.

Így tudhatunk például arról is, hogy 1960-ban egy fiatal lány, Kovács Ildikó egyszerre több szelvényen ikszelte be kedvenc számait. A sorsoláson összesen három szelvény nyert, ebből kettő a lányé volt, így a nyeremény 2/3-át, másfél millió forintot vihetett el, amely ma az összeg százszorosát érné – derült ki a Szerencsejáték Zrt. közleményéből.