szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég vezetése szerint fel is gyorsították az egyeztetéseket a béremelésről.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy februárban sztrájkbizottság alakult a Hankook Tire dunaújvárosi gumigyárában, a szakszervezet szerint ugyanis a cégvezetés egyoldalúan felfüggesztette a szakszervezettel folytatott bértárgyalásokat.

A VDSZ Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete szerint ráadásul a cég a munkásszállóján lakókat azzal fenyegeti, hogy ha részt vennének a kilátásba helyezett sztrájkban, akkor kiköltöztetik őket. A szakszervezet szerint a cég megemeltette a termelési szinteket is, hogy feltöltse a raktárakat egy esetleges sztrájk esetére.

A Hankook Tire Magyarország Kft. a szakszervezet állításaira reagálva hétfőn közleményt adott ki, amelyben azt írta, a cég vezetése "a leghatározottabban visszautasítja a VDSZ-DGSZ megalapozatlan állításait a Hankook ingyenesen elérhető dolgozói szállásával kapcsolatosan".

A vállalat vezetése szerint fölösleges hangulatkeltésről és a munkatársak elbizonytalanításáról van szó, amelyet elfogadhatatlannak neveztek, és azt írták, a 2011-ben átadott Hankook Házban több mint 500-an laknak ingyen, a létesítményt pedig minden dolgozó igénybe veheti, akiknek a lakóhelye harminc kilométernél messzebb van, vagy amerre nem közlekedik a cég ingyenes buszjárata.

A termelési szintek emelésére nem reagáltak, de azt írták, "a Hankook elkötelezett a munkavállalói elégedettség növelésében, ezért felgyorsította a 2019-es béremeléssel kapcsolatos egyeztetéseket. A béremelés mértékéről hamarosan döntés várható."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!