szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elmagyarázta az MNB, hogyan kell értelmezni a jóléti alap létrehozásának tervét.

Megszűnnének jelenlegi formájukban az önkéntes nyugdíjpénztárak, ha megvalósulna az MNB Versenyképességi Programja – erősítette meg a jegybank a Portfoliónak küldött válaszában.

Az MNB egy jóléti alapot szeretne létrehozni, amely a mostani önkéntes nyugdíj-, egészség- és önsegélyező pénztári szereplőket tömörítené. Az azonban nem volt egyértelmű a program szövege alapján, hogy a meglévőket megtartanák, vagy új alapokat hoznának-e létre, ahogy az sem, hogy a nyugdíjbiztosításoknak mi lesz a szerepük az új felállásban.

A jegybank azt válaszolta: több versengő alapra gondolnak. Ezek a meglévő pénztárakból alakulhatnának át összeolvadással, tevékenységbővítéssel, de az sem kizárt, hogy újak is alakulhatnának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!