Elnézte a bank az árfolyamot, véletlenül 70 millió forintot talált egy férfi a számláján

Elnézte a bank az árfolyamot, véletlenül 70 millió forintot talált egy férfi a számláján

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Meglepődve vette észre egy szegedi férfi, hogy eltűnt a tizedesvessző a frankárfolyamból. A bank később korrigálta a hibát.

Két percen keresztül 284,44 helyett 28 444 forint volt a svájci frank árfolyama a CIB Banknál – írta a 24.hu. A portálnál egy szegedi férfi jelentkezett, aki épp ebben a két percben vezetett át 2500 frankot a devizaalapú számlájáról a forintalapú számlájára. Eléggé meglepődött: a hiba miatt 700 ezer forint helyett hirtelen 70 milliót talált a számláján.

A CIB honlapján bárki ellenőrizheti, hogy mi történt: azon az oldalon, ahol az elmúlt hetek árfolyamait listázzák, jól látni, hogy május 6-án reggel valóban volt két perc, amíg az euró és a frank árfolyama is a százszorosára ugrott.

A bank azt közölte: a probléma összesen nagyjából 200 tranzakciót érintett. Aznap estére az összes tranzakciót kijavították, az utalások a helyes árfolyammal kalkulálva teljesültek.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Hozzászólások