2,5 milliárdra drágult a Németh Szilárd-féle birkózócsarnok, hogy ne lehessen benne összevissza mászkálni

2,5 milliárdra drágult a Németh Szilárd-féle birkózócsarnok, hogy ne lehessen benne összevissza mászkálni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Kovács Gábor

Alaposan felment a csepeli birkózócsarnok építésének ára, mert menet közben kiderült, hogy biztonságos ajtórendszer kell bele, a főbejárathoz pedig gyorskaput kell telepíteni.

2,2 milliárd forintról 2,5 milliárd forintra drágult a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány birkózócsarnokának építése – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. Az indoklás szerint az áremelkedésnek két oka van:

Ami az ajtóvezérlést illeti, akár már előre tudhatták volna, hogy ilyesmire szükség lesz, de sajnos csak a beruházás „előre haladtával váltak ismertté fontos, mindennapi működést meghatározó üzemeltetési igények”. Az ajtórendszernek biztosítania kell a csarnokban zajló „zajló sokszínű események (edzések, versenyek, rendezvények, ünnepségek) zavartalanságát és elhatárolását mind biztonsági, mind jogosultsági szempontokat figyelembe véve”. Ez magyarul azt jelenti, hogy olyan rendszerre van szükség, ami csak jogosultság (például mágneskártya) birtokában engedi át az embereket, az ajtókat nem lehet csak úgy nyitogatni.

A birkózóalapítványt Németh Szilárd alapította. Németh a magyaros (vagy legalábbis zsíros) konyhaművészet lelkes nagykövete, a birkózószövetség elnöke, fideszes parlamenti képviselő, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a párt alelnöke. 2010–2014 között Csepel polgármestere volt. A csarnok Csepelen, a Hollandi út 8. szám alatt épül. A tervek szerint egy egész birkózóakadémia fog köréépülni.

Németh Szilárd sajtótájékoztatón magyarázkodik a csepeli birkózó-projektről

A múlt hét közéleti protagonistája Németh Szilárd, aki előbb a magyar nőket látta el tanáccsal, majd mszp-s politikusnőkkel álmodott és magára rántotta az Anonymus hackercsoport haragját is a csepeli birkozó-akadémia körüli botránnyal. Ez utóbbi ügyben kényszerült magyarázkodásra.

Hozzászólások