Akkora ajándékot kaptak a céges bulin a dolgozók, hogy azóta se tértek magukhoz

Akkora ajándékot kaptak a céges bulin a dolgozók, hogy azóta se tértek magukhoz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gyanútlanul elmentek a céges vacsorára a dolgozók, aztán a kezükbe nyomtak egy piros borítékot. Amikor kibontották, elszabadultak az érzelmek.

Valószínűleg az idei volt a legemlékezetesebb céges bulija valaha egy marylandi ingatlanos cég dolgozóinak, mert a St. John Properties vezetése úgy döntött, hogy megosztja a 14 év alatt elért profitját az alkalmazottakkal, vagyis szétdobott köztük 10 millió dollárt – derült ki a cég videójából.

A 198 alkalmazott így fejenként átlagosan 50 ezer dollárt, vagyis kb. 15 millió forintot kapott, de a pénzt nem egyenlő részben osztották szét, aszerint súlyoztak, hogy ki hány éve dolgozik a cégnél. Akit éppen csak felvettek, az csak pár száz dollárt kapott, a legnagyobb bónusz viszont 270 ezer dollár volt, ami majd 81 millió forint.

A dolgozókat nagyon meglepte az ajándék, főleg, hogy egy piros borítékban adták oda nekik és eleinte nem tudták, hogy mi van benne. A vállalat vezetője azt mondta az alkalmazottai reakcióira, hogy ez volt az egyik legcsodálatosabb dolog, amit valaha látott.

A CNN-nek nyilatkoztak a dolgozóik, volt aki arról számolt be, hogy az adósságának a kifizetésére fordítja az összeget, más pedig arról, hogy a gyerekének a főiskolai tanulmányaira félreteszi.

Hozzászólások