300 millióból építenek székházat a megye I.-ből visszalépő nagykőrösi csapatnak

300 millióból építenek székházat a megye I.-ből visszalépő nagykőrösi csapatnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nincsenek játékosok, de a polgármester megpróbálja megmenteni a főként taopénzből épülő klubházat.

2018 áprilisában székházépítésre (új épület, parkoló, járdarendszer) pályázott a Pest megyei bajnokság első osztályában szereplő Nagykőrösi Kinizsi FC. Az összeállított koncepció meggyőzte az MLSZ bírálóbizottságát, így a pályázat támogatásban részesült. A közel 300 milliós beruházás finanszírozása 70 százalékban társasági adó (tao), illetve 30 százalék városi önrész támogatásból adódik össze, írja a 24.hu a Ceglédi Panoráma cikke alapján.

A csapat azonban nem tudja folytatni a bajnokságot, mert eladósodott. A klub vezetőinek tájékoztatása szerint havonta 1 millió forint veszteséget termel a klub, a helyi vállalkozók nem támogatják a csapatot, és az előző klubvezetés idején nem megfelelően számoltak el a kapott taopénzekkel a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) felé, ezért a szövetség 30 millió forintot követel tőlük vissza.

A lap azt írja, a játékosokat elküldik, a csapat pedig visszalép a bajnokságtól, és veszélybe került az épülő új klubház befejezése is.

A polgármester viszont személyesen járt az MLSZ-nél, megpróbálva közbenjárni azért, hogy a Kinizsi tartozását és a klubház ügyét válasszák szét, mert a szövetség az építkezés pénzét is vissza akarja tartani addig, amíg a klub nem rendezi az adósságát.

Hozzászólások