szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összekeverték a Puskás Futball Club Kft. és a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány számait.

A G7.hu vette észre, hogy a Felcsút is bekerült az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) üzleti kiadványába, amely Európa húsz, legtöbb nyereséget termelő együttesét szedte össze. A magyarországi klub, noha tavaly a hetedik helyen végzett a hazai élvonalban, a most közzétett kiadvány szerint profitmarzsa duplája a Manchester Unitedénak, és majdnem másfélszerese a tavalyi BL-döntős Tottenham Hotspurnél mértnek. A lista szerint a Felcsút 29 millió eurós, azaz jelenlegi árfolyamon csaknem 10 milliárd forintos üzemi eredményt produkált 2018-ban.

A lap kiszúrta, hogy az UEFA rossz adatokkal számolt, összekeverte ugyanis a Puskás Futball Club Kft. és a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kasszáját. Előbbi az NBI-es csapatot finanszírozza, bevétele tavaly 3,6 milliárd, nyeresége 93 millió forint volt. Utóbbi, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, amelyet Orbán Viktor alapított, és amelynek Mészáros Lőrinc az elnöke, tao-pénzekkel gazdálkodik. 2011 és 2018 között 22,4 milliárd forint adomány és 23 milliárdnyi TAO-támogatás érkezett az alapítványhoz, amelynek árbevétele 2018-ban 13,3 milliárd forint volt szemben az előző évi 6 milliárddal.  

A G7 szerint a megtévesztő adatsor azért érdekes, mert ha az UEFA az összes többi kimutatásánál az alapítvány bevételeivel számolt, akkor ez a teljes ligaszintű bevételeket is eltorzíthatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Liu Shaoang világbajnok 500 méteren

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren

Három év után ismét corgik rohangálnak a brit királyi palotában

Három év után ismét corgik rohangálnak a brit királyi palotában

Több mint 40 ezer eurót fizetett a biztosító a bécsi magyar nagykövet balesete után

Több mint 40 ezer eurót fizetett a biztosító a bécsi magyar nagykövet balesete után