360 millió dollárt vesztett a legutóbbi negyedévben az Adidas, de nagyon optimisták

360 millió dollárt vesztett a legutóbbi negyedévben az Adidas, de nagyon optimisták

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A sportóriás több százmillió dolláros veszteséget könyvelhetett el a koronavírus-járvány miatt, azonban több mint 90 százalékkal nőtt az online értékesítésük aránya.

2020 második negyedévében – az áprilistól június végéig tartó időszakban – 360 millió dollárt vesztett a német sportszergyártó cég, az Adidas amiatt, hogy a legtöbb üzlete zárva volt – írta a Footwear News.

A részvényei értéke 1,72 dollárral estek és a bevétele 35 százalékkal, 4,24 milliárd dollárra csökkent. Ez egyébként még mindig jobb eredmény, mint amivel a piaci szakértők számoltak, ők ugyanis 3,34 milliárd dollárra becsülték az aktuális bevételeit a cégnek.

A cég egyébként kétmilliárd eurós hitelt kapott a német államtól, hogy áthidalják a koronavírus-járvány miatti nehézségeket.

A második negyedévben 93 százalékkal nőtt az Adidas online értékesítése (ez az arány megduplázódott az első negyedévhez képest), így a jelenlegi beszámolók alapján az online kereskedelem teszi ki a cég eladásainak több mint egyharmadát.

Az Adidas pedig optimista: Kasper Rorsted, a cég vezérigazgatója szerint látják a fényt az alagút végén, ugyanis mostanra a legtöbb hagyományos üzletük is megnyithatott, így a harmadik üzleti negyedévben már jelentős felépüléssel számolnak.

Hozzászólások