Felmondták a kollektív szerződést a Dunaferrnél, a szakszervezet már a vállalat jövőjét félti

Felmondták a kollektív szerződést a Dunaferrnél, a szakszervezet már a vállalat jövőjét félti

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Dz. Sz.
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Dunaferr felmondta a szakszervezetekkel kötött kollektív szerződést – tudatta lapunkkal Molnár László, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetője.

Pénteken tudták meg a szakszervezeti vezetők, hogy az ISD Dunaferr Zrt. felmondta a velük kötött kollektív szerződést, amelyben többek közt a dolgozói juttatásokat is rögzítik. A cég és a dolgozói érdekképviseletek harcáról többször is beszámoltunk a hvg.hu-n, a legutóbbi vita tárgya a két fél között egyrészt egy leépítésről, másrészt arról szólt, hogy a kollektív szerződésben is rögzített, úgynevezett szabadságos bér kifizetése körül idén nézeteltérés volt a felek között.

Áll a bál a Dunaferrnél

Jogi útra terelné az egyik szakszervezet a bérvitát az Dunaújvárosi ISD Dunaferr Zrt.-nél. A hangulat most különösen forró az acélgyár környékén, ugyanis a szakszervezetek szerint burkolt leépítések is zajlanak a cégnél. A vállalat egyelőre hallgat.

Molnár László szerint a Dunaferr a rossz gazdasági helyzettel, illetve azzal magyarázta a lépést, hogy megromlott a munkaügyi kapcsolata a szakszervezetekkel, ám szerinte a rossz munkaügyi kapcsolatok nem indokolják a rossz gazdasági helyzetet, továbbá, hiába romlott meg a felek közötti viszony, emiatt nem kellene felmondani egy kollektív szerződést. Természetesen a vállalatot is megkérdeztük, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

A kollektív szerződés egyébként maga rögzíti, hogy azt – bármelyik fél által – csak hat hónapos felmondási idővel lehet felmondani, addig a benne foglalt juttatásokat továbbra is ki kell fizetnie a cégnek.

Molnár szerint a következő lépés az lesz, hogy új kollektív szerződésről fognak tárgyalni a cégvezetéssel. Arra a kérdésünkre, hogy ha megromlottak a kapcsolatok, akkor van-e esély egy új szerződés megkötésére, úgy válaszolt: „Kell, hogy legyen, mert ez a vállalat sorsáról fog dönteni. Szerintem ezzel a lépéssel sokkal nagyobbat ártott a vállalat a saját jövőjének, mintha korábban leültek volna tárgyalni. Ha az elmúlt években kiharcolt vívmányok csorbát szenvednek, akkor sok munkavállaló elhagyja a céget. Sőt, a bizonytalanságot látva az is valószínűsíthető, hogy a beszállítók is biztosabb partner után néznek.”

Hozzászólások