Elege lett a kormány ígéreteiből egy kocsmának, ezért a nyitáson gondolkodik, de óva intették ettől

Elege lett a kormány ígéreteiből egy kocsmának, ezért a nyitáson gondolkodik, de óva intették ettől

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete szerint nem a jogszabályokkal kellene szembemenni, még akkor sem, ha valóban kevés a kormány által nyújtott támogatás.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete véleménye szerint a nagykanizsai vendéglátóhely kinyitása nem jogszerű, nem támogatható – közölte pénteken a testület.

A közleményt azután adták ki, hogy a nagykanizsai Resti Presszó & Söröző a Facebook-oldalán jelentette be, hogy február 1.-től teljes nyitvatartási idővel és helyben fogyasztással nyitják meg a vendéglátóegységet. (A nyitás ötletével más vendéglátóhelyek is kacérkodnak.)

Kedves Vendégeink! 2021. február 1.-től megnyitjuk vendéglatóegységünket teljes nyitvatartási idővel és helyben...

Közzétette: Resti Presszó & Söröző – 2021. január 20., szerda

Indokként azt írták, hogy „az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről (az út szélén lettünk hagyva) az ígéretek ellenére, gondolok itt a vállalkozásunk és bér támogatásra (amit nyújtanak, az vicc!!) így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!”

Azt is hozzátették, hogy „február 1.-től szeretettel várjuk a rend őreit és a Nav dolgozóit, mivel úgy gondoljuk, hogy a döntésünket nem fogják támogatni, de ha erre van kapacitásuk és idejük akkor a munkájuk elvégzése mellé egy jó kávéra mindig a vendégeink!”

A most kiadott közleményében az Magyar Vendéglátók Ipartestülete kijelentette, hogy

a vendéglátós kolléga elkeseredése emberileg érthető: a jelenlegi támogatások ebben a formában sajnos nem elegendőek a munkahelyek megtartására és a vendéglátó egységek fenntartására.

A szervezet szerint a tulajdonosok kifogytak tartalékaikból, a bértámogatások – amelyek valamelyest segíthetnének – kifizetésével komoly gondok vannak, a szervezet tagjaink 90 százaléka a novemberi bértámogatást sem kapta még meg.

Az MVI ezért folyamatosan dolgozik javaslatok megfogalmazásával, egyeztet az illetékesekkel, támogatási kéréseiket is eljuttatják a döntéshozókhoz. Ugyanakkor óva intenek minden vendéglátóhelyet, hogy elégedetlenségük kinyilvánítására csatlakozzanak a fent említett kezdeményezéshez.

Nyitóképünk illusztráció

Hozzászólások