16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata

16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

A varsói ukrán nagykövetség egyik attaséját már vissza is hívták, miután egy kisbuszban aranyat és nagy mennyiségű cigarettát találtak az ukrán vámosok a lengyel határnál – írja a Deutsche Welle.

A külügy minibuszát a lengyel–ukrán határon állították meg rutinellenőrzésre, amikor észrevették, hogy a konzuli hivatal attaséja nagy mennyiségű csempészárut próbál meg átjuttatni a határon. A diplomata nem volt kispályás csempész:

16 kiló arany és 8800 doboz cigaretta került elő a kisbuszból.

A cigaretta jóval olcsóbb Ukrajnában, mint Lengyelországban, ezért a határövezetben sokan próbálkoznak csempészettel. Ezenkívül a vámosok találtak még nagy mennyiségű eurót, dollárt és zlotyt is.

A kijevi külügy azonnal reagált

Dmitro Kuleba külügyminiszter a Facebookon közölte, hogy a diplomatát és a kisbusz sofőrjét azonnal visszahívták Varsóból. "Sosem fogok fedezni olyan gazembereket, akik a diplomáciai státuszt csempészetre, egyéni gazdagodásra használják ki" – írta az ukrán külügyminiszter.

Kuleba hangsúlyozta azt is, hogy szakítani akar a múlt rossz hagyományaival, amikor a háttérben intézték el a hasonló ügyeket.

A csempészet ügyében egyébként átfogó vizsgálat indult a varsói nagykövetségen, ahol sokan érintettek lehettek az ügyben. A többi között az attasé édesapja, aki korábban diplomataként szolgált Varsóban – írja a Deutsche Welle.

Nyitóképünk illusztráció.

Hozzászólások