szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kötelező vírusteszt okoz véget nem érő sorokat a repülőtéren.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

"Egyes utasoknak 6 óra hosszat kell várakozniuk" – számolt be a londoni parlament szakbizottsága előtt Chris Garton, a Heathrow repülőtér szolgáltatási igazgatója, aki szerint többször is a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia, mert "az emberek nem tudják elviselni a sorbanállást."

Az ok egyszerű: minden utast alaposan ellenőriznek vírusfertőzöttség szempontjából akár érkező, akár távozó polgárról van szó.

Mindez egyébként úgy alakult ki, hogy a külföldi utazásokat csak indokolt esetben lehet tenni – jegyzi meg a BBC.

Így május 17-e után sokkal nagyobb problémák lehetnek, mert a kormány attól kezdve engedélyezi a külföldi turistautakat is.

Jelenleg 10–15 ezer utas érkezik Heathrowra, és ez átlagosan 2–3 órás várakozást jelent.

Mindez óriási terhet jelent a határőrségnek, mely emberhiánnyal küzd. Hiába kértek több embert, de egyelőre nem kaptak. "Szeretnénk, ha több pénz és erőforrás jutna a határőrségnek" – hangsúlyozta a Heathrow reptér szolgáltatási főnöke, aki szerint nagy gondot okoz a távolságtartás is, mert "a repülőteret egészen egyszerűen nem erre építették."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!