MTI Gazdaság

Nálunk is tovább terjeszkedik az Oberbank

Az osztrák Oberbank jövőre további lízingfiókokat tervez nyitni Magyarországon és Szlovákiában, közölte szerdán Franz Gasselsberger vezérigazgató. A társaság tőkeemelést is tervez hosszútávú céljai megvalósításához.

MTI Itthon

Gyurcsány felhívta Blairt

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte az uniós költségvetés csökkentésével kapcsolatos brit elképzelést Tony Blair brit kormányfővel folytatott telefonbeszélgetése során kedden.

MTI Gazdaság

Forró a magyar ingatlanpiac

Az ingatlanpiac a magyar gazdaság egyik legizgalmasabb, "legforróbb" szegmense, ahol még mindig érdemes befektetni, még mindig kiemelkedő hozamokat lehet elérni, de már nem olyan könnyen, mint évekkel korábban - fogalmazódott meg a Portfolio által rendezett konferencián.

MTI Gazdaság

Nagyot esett a forint

Jelentősen gyengült a forint a bankközi devizapiacon. Szakértők szerint a befektetők pozíciózárásai okozzák a magyar fizetőeszköz gyengülését.

hvg.hu Gazdaság

Befektetési tanácsok (prognózis december elejére)

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) november 28-i kamatdöntő ülésén változatlanul hagyta a jegybanki alapkamat szintjét, mivel a hazai infláció kedvezően alakul, de a globális kockázatvállaló hajlandóság csökkenése nem zárható ki a jövőben. Ennek okán a Monetáris Tanács ülésén csak a változatlan szint merült fel, mint lehetőség.

hvg.hu Gazdaság

Rejtélyes befektető a Balaton partján

Miután felvásárolta a "fél" Balaton-partot, törvénymódosítási javaslatot lobbizott ki magának az SCD-csoport, amely lehetővé tenné vízparti ingatlanjainak az eddiginél lényegesen nagyobb beépítését, az indítványt négypárti konszenzus mellett dolgozta ki a T. Ház idegenforgalmi bizottsága - írja csütörtökön megjelenő számában a HVG.

hvg.hu Gazdaság

MSZP: vállalkozást alapított az Amőba

Bázis Holding néven vállalkozást alapított a Gyurcsány Ferenc, Hiller István és Lendvai Ildikó által az év elején létrehozott Alapítvány a Modern Baloldalért, vagyis az Amőba, ahogy internetes játéka után nevezik.

MTI Itthon

Blair nem kommentálja a négyek levelét

A brit kormány nem kommentálta azt a hírt, hogy Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország vezetői közös levélben hívták fel Tony Blair brit miniszterelnök figyelmét az EU-költségvetés elmaradásának veszélyeire.

hvg.hu Gazdaság

Rahimkulov hazatérne Oroszországba

A korábbi becsléseknél sokkal többet, hozzávetőleg 180 milliárd forintot ér a családi vagyon - árulta el a HVG-nek adott interjújában az orosz Megdet Rahimkulov, akit nemrégiben a leggazdagabb magyarországi üzletembernek választottak. Rahimkulov 3-4 év múlva hazatérne Oroszországba, és legszívesebben fiára, Ruszlánra hagyná legfontosabb magyar üzleteinek irányítását.

Gazdaság

Kóka: Londonban díjazták az őszinteséget

Megvétózza-e Magyarország a Tony Blair által fontolóra vett EU költségvetési tervezetet, ha az számunkra kedvezőtlen irányt vesz? – kérdezte egyebek között a hvg.hu Kóka János gazdasági minisztert, aki kedden felszólalt a Brit Gyáriparosok éves közgyűlésén, korábban pedig Skóciában tárgyalt magyarországi befektetésekről.

MTI Itthon

Árfigyelő akcióba kezdett az esélyegyenlőségi tárca

Áfa árfigyelési akciót indít a tárca annak érdekében, hogy a 25 százalékos áfa 20 százalékra való csökkentése 2006. január elsejétől megjelenjen az árakban - mondta Mesterházy Attila, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium (ICSSZEM) politikai államtitkára.

MTI Gazdaság

Munkaügyi ellenőrzés 35 ezer munkaadónál

Több mint 35 ezer munkaadónál tartottak munkabiztonsági és munkaügyi ellenőrzéseket az idén az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőséghez tartozó felügyelők. A vizsgált cégeknél alkalmazott 1 millió 182 ezer munkavállaló közül mintegy 197 ezer foglalkoztatásánál nem tartották be a jogszabályokat.

MTI Itthon

Felfüggesztették a kétpói hulladéklerakó átadását

Bizonytalanságot keltő szakvéleményeket kapott a közelmúltban átadott kétpói hulladéklerakóról a Közép-Tisza vidéki zöld hatóság - mondta Szendrey Csaba, a szolnoki székhelyű regionális környezetvédelmi felügyelőség műszaki igazgató-helyettese.

MTI Gazdaság

Veres: tartósan 4 százalék felett a növekedés

A magyar gazdaság növekedési üteme 3 százalékponttal gyorsabb az Európai Unió régi 15 tagjának átlagánál - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter, aki szerint 1997 és 2004 között átlagosan 4,27 százalékkal bővült a magyar gazdaság, és ezzel az első helyen áll a visegrádi országok között.

MTI Gazdaság

A Mol esését követte a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 339 pontos csökkenéssel, 21450 ponton zárt kedden, ez 1,56 százalékkal alacsonyabb a hétfői záróindexnél.


A címlapról ajánljuk