MTI Gazdaság

Gyengült a forint

A forint csütörtökön reggel tovább gyengült az euróval és a dollárral szemben is a bankközi devizapiacon.

Itthon

Móri szál a Budalakk-ügyben?

Meghatározó tulajdont szerzett a Budalakk-csoport egyik cégében az az előzetesben ülő szlovák férfi, aki állítja, ügydöntő részleteket tud a móri banki mészárlásról. A bűnüldözők azonban nem tartanak igényt a szerintük lényegtelen információkra.

Gazdaság

Körmendy-Ékes férje a Filmmúzeum Rt.-ben

Lissák Marcell, Körmendy-Ékes Juditnak, az Országos Rádió- és Televízió Testület volt fideszes elnökének férje, illetve egy Seychelles-szigeteki offshore cég, az Almorano Consulting Ltd. 33-33 százalékos tulajdont szerzett a Filmmúzeum Műsorszolgáltató Rt.-ben (FM).

Gazdaság

A miénk, de savanyú

Tucatnyi szakszervezet demonstrált a múlt héten a Magyar Suzuki Rt. előtt a szerintük embertelen munkakörülmények miatt. Az akcióhoz a gyár dolgozói nem csatlakoztak - bár egyikük bejelentésére a céget a munkaügyi felügyelők alaposan megbírságolták.

MTI Gazdaság

Körbetartozás elleni kormányprogram

A kormány döntése nyomán javulnak Széchenyi Kártya feltételei, bővül a hitelkerete, s egyszerűsödik a vállalkozások ügyintézése, valamint hitel- és egyéb finanszírozási konstrukciók akadályozzák majd a körbetartozás kialakulását.

MTI Gazdaság

Fél dollárral csökkent az olajár kora este

Fél dolláros veszteségen állt szerdán kora este a kőolaj ára Londonban és New Yorkban arra a hivatalos bejelentésre, hogy a várt csökkenés helyett a múlt héten nőtt az amerikai olajtartalék.

MTI Itthon

Regisztrációs adócsalást derített fel a VPOP

Több mint 50 milliós regisztrációs adócsalást derített fel a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP), adócsalással hét embert gyanúsítanak, kettőt őrizetbe is vettek - közölte a vám- és pénzügyőrség szóvivője az MTI-vel szerdán.

hvg.hu Gazdaság

Mi történt a héten a Médiablogon?

November eleje óta a hvg.hu alatt fut az új médiával, digitális kultúrával, online kommunikációval foglalkozó E-média blog utódja, a Médiablog. Felfújt számok az internetezésről, a blogok üzleti hasznosítása Magyarországon, lufi-e az internetes biznisz? - többek között e témákkal foglalkozott bloggerünk az elmúlt héten.

MTI Itthon

Vincze Béla lett az Év Bortermelője

Vincze Béla egri bortermelőnek ítélte oda a Magyar Borakadémia az Év Bortermelője címet az idén - jelentette be Módos Péter, a testület elnöke szerdán Budapesten, a Magyar Borok Házában.

hvg.hu Gazdaság

Visszaesett a luxusautók forgalma

Míg Németországban bővül a felsőkategóriás autók piaca, addig az Egyesült Államokban az óriási reklámkampányok ellenére kevesebb luxus- és szabadidő autó fogyott 2005-ben.

Salgó Andrea (hvg.hu) Gazdaság

Aranytojás helyett

A szakemberek egy része aránytalannak tartja a mezőgazdasági vállalkozókat segítő uniós támogatási rendszert. Az állattenyésztés alultámogatottsága mellett nagy problémának vélik a lassú kifizetést, valamint az áfa-arányosítást. A források elosztásáért részben felelős AMC cáfolja a kritikákat, de a jövőre nézve nem vállal garanciát a keretek szűkössége miatt.

MTI Gazdaság

Negyvennyolc szélkerék épül Répcelaknál

Negyvennyolc egységből álló szélerőmű parkot épít 2010 végéig egy osztrák befektető Répcelak, valamint két másik Vas megyei és Győr-Moson-Sopron megyei település határában.

hvg.hu Gazdaság

Mit kezdene 25 ezer euróval?

A GfK és a Wall Street Journal által félévente elkészített kutatás tanúsága szerint az Egyesült Államokban továbbra is a tőzsdei befektetések a legnépszerűbbek, míg Európa sokkal megfontoltabb.

MTI Gazdaság

Záhonyig is elér majd az M3-as

Az eredeti határidőre, 2006. december 31-ig elkészül az M3-as autópálya Görbeháza-Nyíregyháza közötti szakasza - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Közgyűlés elnöke. A készülő második Nemzeti Fejlesztési Tervbe bekerült a sztráda Záhonyig történő megépítése.

MTI Gazdaság

Újabb bírságok a Microsoftnak

A világ legnagyobb szoftvergyártójára, az amerikai Microsoftra továbbra is sok a panasz a piacvezető szereppel való kereskedelmi visszaélés miatt. A céget most Dél-Koreában bírságolták 32 millió dollárra.

MTI Gazdaság

Csehország vonzóbb Magyarországnál

Kedvezően változott Magyarországon az infrastruktúra és a munkaerőpiac, de romlott az üzleti környezet stabilitása és Csehország egy kicsit vonzóbb, mint mi - állítja a Befektetői Barométer 2005 című felmérés.

MTI Gazdaság

Elhappolták a Nemzeti Múzeum elől Batthyány óráját

Nem sikerült a Magyar Nemzeti Múzeumnak megszereznie Batthyány Lajos zsebóráját a BÁV kedd esti ékszerárverésén, így az első felelős magyar miniszterelnök órája - bár védett, tehát az országból ki nem vihető - továbbra is magántulajdonban marad.


A címlapról ajánljuk