Gazdaság

Közel az idő, amikor már nem kapunk EBRD-hozzájárulást

Valószínűleg eljön majd az az idő, amikor Magyarország egy adott évben már egyetlen új EBRD-finanszírozást sem kap, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank azonban egyelőre elkötelezett a tevékenység folytatása mellett Magyarországon és közvetlen térségében, főleg a PPP-programokhoz szükséges magánbefektetések mozgósításával – mondta Londonban, a bank éves közgyűlése előtt Jean Lemierre, az EBRD elnöke.

Gazdaság

Vihar a német tőzsdén

Lemondásra kényszerült a többségében külföldi befektetési alapok tulajdonában lévő német tőzsde, a Deutsche Börse igazgatósági és felügyelőbizottsági elnöke, miután a részvényesek a londoni tőzsdével tervezett fúzió helyett pénzt akartak kivenni a cégből.

Világ

Hodorkovszkij pere: bevarrva

Az illetékes moszkvai bíróság hétfőn bűnösnek találta Mihail Hodorkovszkijt és társát az ellenük felhozott vádakban, egyebek mellett adócsalásban és sikkasztásban. A Jukosz olajipari óriás volt főtulajdonosára és Oroszország egykori leggazdagabb emberére újabb perek várnak.

MTI Gazdaság

Erősödött a forint a bankközi devizapiacon

A forint szerdán erősödött a bankközi devizapiacon, négy óra tájban az eurót 252,10/20 forinton jegyezték, 60 fillérrel gyengébben a keddi 252,70/80 forintnál. A forint 23 bázisponttal 10,72 százalékra szilárdult a +/- 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

hvg.hu Gazdaság

Valutareform indul Kínában

Manipulatív kereskedelmi partnerként tekinthet Kínára az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma, ha a pekingi vezetés nem módosítja a jüan árfolyampolitikáját záros határidőn belül - jelentette be az amerikai pénzügyi tárca. Válaszul Kína szerdától új valutakereskedési rendszert indított, mely a jüanon kívül 8 másik valutával való kereskedést tesz lehetővé.

hvg.hu Gazdaság

Idén csak 2 százalékkal drágulnak az új lakások

Az ingatlanforgalmazók az új lakóingatlanoknál egész évre két százalékos, a régi lakóingatlanoknál pedig egy százalékos áremelkedést feltételeznek. A kereslet visszaesésével és a piac telítettségével okolható a kedvezőtlen piaci helyzet.

hvg.hu Gazdaság

Európai alapok ratingje hazai befektetőknek

Május elsejével az SPB Befektetési Rt. együttműködési megállapodást kötött a német Finance and Economic Research International (FERI) Trusttal, amely elemzésekkel és számos Európában bejegyzett befektetési alap ratingjével segíti a magyar befektetőket.

MTI Gazdaság

Júliustól változnak az áfaszabályok

Az elfogadott akadálymentesítő törvénycsomag július 1-vel visszaállította az Európai Unión kívüli import után befizetendő áfa kivetéses megállapítását, meghagyva az önadózás lehetőségét is

Gazdaság

Még érdemes dollárt venni?

A március eleji 180 forintos mélyponthoz képest kedden 200 forintra erősödött a dollár árfolyama. A befektetői pénzátcsoportosítások és stratégiaváltás következtében az amerikai valuta már március közepe óta ível felfelé az euróval szemben.

MTI Gazdaság

Megdobta az átlagkeresetet a közalkalmazottak juttatása

Az év első három hónapjában - 3,6 százalékos infláció mellett - 9,7 százalékkal nőttek a reálkeresetek, míg márciusban 4,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal szerdán.

Gazdaság

Mennyit nyernénk az egykulcsos adóval?

A kormány egy tucat törvénymódosítási javaslatot tárgyal a száz lépés politikájának keretében. A jövő évi adójogszabályok tervezett változtatásáról még mindig nincs politikai döntés, az egykulcsos adó egy lehetőség a sok közül.

MTI Gazdaság

Visszakapunk 22 millió eurót az EU-tól

Visszakap Magyarország 22 millió eurót az Európai Uniótól tavalyi befizetéseiből, miután az unió egyszázalékos elköltetlen bevételi többlettel zárta a 2004-es évet - közölte kedd este az Európai Bizottság.


A címlapról ajánljuk