Felmondott tizenkét tanár a Budai Nagy Antal Gimnáziumban
Gazdaság

Felmondott tizenkét tanár a Budai Nagy Antal Gimnáziumban

A tanári kar negyede felállt, van olyan osztály, ahol az osztályfőnök távozott, de elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is.

MTI Gazdaság

KSH: közel egy százalékkal több a munkanélküli

A tavaly december és az idén február közötti időszakban a munkanélküliségi ráta 6,9 százalék volt, 0,9 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Gazdaság

Új kiskereskedelmi lánc Magyarországon

Április 7-én nyílik a fóti Cora hipermarket épületében a bútorokat, ágyneműket, fürdőszoba-felszerelést és egyéb lakberendezési cikkeket kínáló Jysk első üzlete.

MTI Gazdaság

Csökkenhet az olajár, a befektetők kiszállhatnak

Szerdán az olaj szabadpiacán némileg emelkedtek az árak, de ezt a szakértők csak időlegesnek tartják, tekintettel arra, hogy ma várhatóan a heti amerikai készletadatok növekedéséről tesznek közzé adatokat.

hvg.hu Gazdaság

Merre tovább, piacok?

Merre tovább? Ez pillanatnyilag a legégetőbb kérdés a hazai befektetők számára, akiknek a körében teljes a bizonytalanság az elmúlt két hét általános pénz- és tőkepiaci visszaesése után. Ami persze nem csoda, hiszen még a szakavatott elemzők is bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy csak egy nagyobbfajta korrekciót, avagy magát a trendfordulót éltük-e át.

Gazdaság

A fal adja a másikat

Némi élénkülés, ezen belül az útépítés és az infrastrukturális beruházások előretörése várható az idén az építőiparban. Erős fék azonban, hogy az állami és önkormányzati takarékoskodás mellett a lakossági megrendelések sem jelentenek elégséges húzóerőt a veszélyes méreteket öltő körbetartozásokkal terhelt ágazatban.

Gazdaság

Várunk-e a házunk?

Világszerte sokféleképpen próbálkoznak, de úgy tűnik, a valóban földrengésbiztos építés technikáját mindeddig nem sikerült megtalálni. Egyes szakmai vélekedések szerint Magyarországon is elkelne a földrengéstudatosabb tervezés.

MTI Gazdaság

A külföldi elemzők a forint gyengülésére számítanak

A globális kockázatvállalási hajlandóság az elmúlt hetekben csökkent, ami figyelmeztető jel a feltörekvő piacok túlértékelt devizái számára - vélekedtek a külföldi elemzők kedden, a Portfolio.hu által szervezett konferencián, amelynek középpontjában a forint állt.

MTI Gazdaság

Gyurcsány fogadta az Intel vezérét

Az informatikai és kommunikációs infrastruktúra fejlesztése kulcs a modernizációhoz, javítja a gazdaság versenyképességét és munkahelyeket teremt - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Craig Barrett-tel, az Intel Corporation elnök-vezérigazgatójával folytatott megbeszélésen.

MTI Gazdaság

Francia alelnököt állítanának Wolfowitz mellé

Ellensúlyt képező alelnököt állítana Franciaország a Világbank elnöki tisztségére jelölt, ultrakonzervatívnak számító amerikai politikus, Paul Wolfowitz mellé - értesült a Le Monde című francia napilap.

MTI Gazdaság

Jukosz: 10 év börtönt kértek Hodorkovszkijnak

Az orosz ügyészek kedden 10 év börtönbüntetést kértek az egykori Jukosz-vezérre, Mihail Hodorkovszkijra, egyebek között adócsalás és adóelkerülés, privatizációs csalás, valamint pénzmosás vádjával.

MTI Gazdaság

Veszélyes importcement került forgalomba

Több építőanyagkereskedés olyan zsákos kiszerelésű, külföldről behozott, esetleg Magyarországon átcsomagolt cementet árul, amelyet az Európai Unió területén tilos forgalmazni - értesült a Magyar Cementipari Szövetség (MCSz).

MTI Itthon

MSZP: "Orbán úr lapít, mint nyuszi a fűben"

Az MSZP szóvivője azt mondta: a miniszterelnöki intézmény hitele múlik azon, hogy Orbán Viktor volt miniszterelnök tisztázza magát a Tokaj Kereskedőház Rt.-vel kapcsolatos ügyben.

MTI Gazdaság

Jövőre 20-30 takarékszövetkezet tűnik el

A fúziós folyamatnak köszönhetően 2006 végére a jelenlegi 151-ről 120-130-ra csökkenhet a takarékszövetkezetek száma - jelentette ki Kiss Endre, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnöke.

MTI Gazdaság

Milyen gyógyszerek drágulnak árpilistól?

A társadalombiztosítás által nem támogatott gyógyszerek közül mintegy kétszáznak emelkedik az ára április elsejétől, ugyanakkor több mint százzal bővül a támogatottak köre, és három készítmény száz százalékos támogatást kap - jelentette be László Boglár kedden.

Gazdaság

Mi dolgozunk a legtöbbet az EU új tagjai között

A teljes munkaidőben foglalkoztatottak éves szinten 2003-ban 1904 órát dolgoztak az Egyesült Államokban, 1801 órát az EU új tagországaiban s 1700 órát az EU15-öknél. A magyarok még az új EU-tagok mezőnyében is kiemelkedően szorgosnak bizonyultak.

MTI Gazdaság

Sokan jönnek, sokat költenek nálunk a svédek

Az elmúlt évben 100 ezer svéd turista mintegy 700 ezer vendégéjszakát töltött el Magyarországon, főleg Budapesten és a Balatonnál - mondta Galla Gábor, a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója.

hvg.hu Gazdaság

Mobilra cserélte összes vezetékes vonalát a Tesco

A Tesco teljes magyarországi telekommunikációja a Pannon GSM hálózatán keresztül zajlik 2005 áprilisától. A több, mint 70 helyszínen működő áruházlánc minden vezetékes állomását GSM-készülékre cseréli.


A címlapról ajánljuk