MTI Gazdaság

Milliós PSZÁF-bírság takarékszövetkezeti vezetőknek

Fejenként milliós nagyságrendű büntetést kell fizetnie két takarékszövetkezet, a Nyírségi és a Háromkő Takarékszövetkezet négy vezetőjének a jogszabályok súlyos megsértése miatt - tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) pénteken.

MTI Gazdaság

Óriásleépítés a TPSA lengyel távközlési vállalatnál

A vezető lengyel távközlési vállalat, a TPSA pénteken szakszervezeti nyomásra belement abba, hogy 3500 fő helyett csupán 2800-zal csökkentse állományi létszámát. A szakszervezetek más költségtakarékossági forrásokat javasoltak a leépítés helyett.

MTI Gazdaság

Több mint 1,2 millió dollárba kerül egy manhattani apartman

Egy manhattani apartman átlagos eladási ára az idei esztendő első negyedében új rekordot ért el. Az áremelkedés oka, hogy rendkívül beszűkült az eladásra szánt ingatlanok kínálata - derült ki a Prudential Douglas Elliman legfrissebb jelentéséből.

MTI Gazdaság

Tovább emelkedett az uniós munkanélküliség februárban

Februárban 8,9 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta a januári 8,8 százalékról az eurózóna 12 országának együttesében – áll az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) frissen közzétett jelentésében. Az EU egészében ugyanekkora volt a munkanélküliségi ráta.

MTI Gazdaság

Lezárult a Brau részvényeire tett nyilvános vételi ajánlat

Lezárult a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. részvényeire tett nyilvános vételi ajánlat, amelynek eredményeként a Heineken csoporthoz tartozó Brau Immobilien GmbH befolyása 98,19 százalékra nőtt a magyar sörgyárban - közölte az ajánlattevő a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MTI Gazdaság

Szerbiában terjeszkedne az OTP Bank

Az OTP Bank március 31-én szándéknyilatkozatot nyújtott be a szerbiai Niska banka a.d. Nis 99,89 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására - közölte az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.

hvg.hu Világ

A Világbank igazgatósága jóváhagyta Wolfowitz elnöki jelölését

A Világbank igazgatósága jóváhagyta Paul D. Wolfowitz jelölését az intézmény elnöki posztjára. A döntés hírére Wolfowitz úgy reagált, hogy szerencsére tudja, mennyi segítséget kaphat a Világbank küldetése iránt mélyen elkötelezett emberektől. Továbbá – mivel mind a 24 igazgatósági taggal személyes megbeszéléseket folytatott – már szembesült vele, hogy milyen sok területen vannak tennivalói a Világbanknak.

MTI Gazdaság

GKM: 3,5-4 milliárd euró külföldi működőtőkére számíthatunk

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) várakozásai szerint 2005-ben folytatódik a kedvező működőtőke-beáramlási trend. Így részvény, egyéb részesedés és újrabefektetett jövedelem formájában 3,5-4 milliárd euró értékű külföldi közvetlen tőkebefektetés valósulhat meg Magyarországon.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Erősebb lobbitevékenységét igér az IVSZ

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) erősebb lobbitevékenységet kíván a jövőben megvalósítani az ágazat fejlődése érdekében - hangoztatta Kovács Zoltán, az IVSZ nemrégiben megválasztott új elnöke.

MTI Gazdaság

BÉT: drágultak a vezető részvények

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 335,38 pontos erősödéssel, 17107,63 ponton zárt csütörtökön, ez az előző napi záró értékhez képest 2,00 százalékos növekedés.

MTI Gazdaság

Visszahívnak 1,3 millió Mercedest

A Mercedes 1,3 millió gépkocsit hív vissza ellenőrzésre, hogy esetleges meghibásodásuk elkerülésére ellenőrizze azok dinamóját, villamos-áramköreit és fékjeit is. Hat és nyolchengeres, 2001 és 2005 között gyártott kocsikról van szó.

hvg.hu Itthon

Pert nyert a Mol az ománi kőolajkutató cég ellen

Az elhúzódó közigazgatási eljárás egyértelműen kimondta, hogy a pusztaszőlősi gázkitörésért az MB Kőolajkutató Rt. a felelős. A most lezárult választott bírósági eljárás kártérítésre kötelezte a MB Kőolajkutató Rt.-t. A bíróság határozata jogerős.

hvg.hu Gazdaság

További 300 millió eurót fektet a Dacia-gyárba a Renault

A Logan vártnál jobb piaci fogadtatásán felbuzdulva a Renault csoport további 300 millió eurót fektet a romániai Dacia gyárba – jelentette a Ziarul Financiar román napilap. Az új, olcsó árfekvésű személyautót előállító Pitesten lévő gyár fejlesztésére eddig 700 millió eurót fordított a Renault.

MTI Gazdaság

Rábólintott a főváros a védőhálós hirdetésekre

Épületek felújítása, a város-rehabilitáció gyorsítása érdekében csütörtökön módosította eddigi szabályozását a Fővárosi Közgyűlés. Engedélyezték, hogy a felújításoknál használt védőhálókon hirdetéseket helyezzenek el.

MTI Gazdaság

Eredménytelen lett a Malév-pályázat

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) igazgatósága eredménytelennek nyilvánította a Malév Rt. privatizációs pályázatát, és döntött arról is, hogy tárgyalásos eljárást indítanak.

MTI Gazdaság

Az EKB 47 tonna arannyal lett könnyebb

Az Európai Központi Bank (EKB) az európai jegybankok 2004-es megállapodása keretében 47 tonnát értékesített aranykészletéből - jelentették be csütörtökön Frankfurtban.


A címlapról ajánljuk