Gazdaság

Létrejön az USA harmadik legnagyobb áruházlánca

Egyesül a Sears és a Kmart áruházlánc, a 11 milliárd dolláros ügylet révén az Egyesült Államok nagyságra harmadik áruházlánca jön létre. Az új vállalat, a Sears Holdings forgalma 55 milliárd dollár, 2350 áruháza és 1100 szakboltja van.

Gazdaság

Járai: gyors kamatcsökkentéssel összeomolhat a forint

Az MNB elnöke szerint a gyors kamatcsökkentések valószínűleg a forint összeomlásához vezetnének, ugyanakkor megjegyezte, hogy egy kissé gyengébb, de stabil forint kedvezőbb lenne a magyar gazdaság számára. A bejelentés egyes elemzések szerint szóbeli intervenciónak minősülhet.

Gazdaság

Bankvezérként folytathatja Csillag István

A Magyar Export-Import Bank Rt. élére kerülhet Csillag István, aki a Malév Rt. elnöki posztjára nem vállalta a felkérést. A volt gazdasági minisztert hírek szerint az Eximbank csütörtöki közgyűlésén választhatják meg a pénzintézet elnökének.

Gazdaság

Sokat vár az eurótól a magyar közvélemény

Megosztottak az euró megítélésével kapcsolatban az Európai Unió új tagországainak polgárai - derül ki az Európai Bizottság megbízásából készített felmérésből. A magyarok azok közé tartoznak, akik várják az euró bevezetését, és helyzetük javulását remélik a közös pénztől.

Gazdaság

Csúcs után gyengül a forint

Korrekcióval reagált a forint árfolyama a hétfői heves erősödésre: az euró jegyzése kedden a nap végére ismét 244 forint fölé emelkedett. A délutáni jegyzés 244,30/244,40 forint volt, ami jó fél forinttal magasabb az egy nappal korábbi 243,80 forintos kurzusnál.

Gazdaság

Ismét lesz kapu a metróban, jön a chipkártya is

Másfél éven belül az eddigi jegykezelős gyakorlatot felváltja a kapus rendszer a budapesti metróban, a BKV Rt. már megkezdte a kapuk felszerelését. A papírjegyet pedig a feltölthető chipkártya váltja fel.

Gazdaság

Draskovics nem aggódik, teljesíthető a hiánycél

Draskovics Tibor magyar pénzügyminiszter szerint sikerül teljesíteni az idei évre előirányzott 5-5,3 százalékos GDP-arányos államháztartási hiányt a költségvetési politikával kapcsolatos aggodalmak ellenére.

Gazdaság

Egyre többet tévéznek a magyarok

Jelentősen növekszik a televíziós sportközvetítések iránti érdeklődés, miközben egyre kevesebben néznek mozifilmeket. Az országos tévék számára a legnagyobb kihívást mégis a piac aprózódása jelenti.

Gazdaság

Zöldhasmars: tovább gyengült a dollár

Sokéves mélypontra zuhant az elmúlt napokban a dollár a világ valutáival szemben. Ami a forintot illeti, hét és fél éve nem volt olyan erős a zöldhasúval szemben, mint most. Összeállításunk a gyenge dollárnak a magyar lakosságra és a vállalatokra gyakorolt hatását vizsgálja.

Gazdaság

Ne vásárolj semmit! De mégis, miért ne?

Kétséges, lesz-e bármiféle, számokban is mérhető hatása a november 26-i Ne vásárolj semmit napnak. Ám ha akciójával a hazai kereskedelmet nem is rázza meg alapjaiban, a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) abban bízik, az egyszeri vevőt még felrázhatja.

Gazdaság

Távozik posztjáról Csabai Lászlóné

Lemondott lakáspolitikai kormánymegbízotti posztjáról Csabai Lászlóné. Az szocialista képviselőnő azzal indokolta döntését, hogy a programok elindultak és Kolber István tárca nélküli miniszter foglalkozik a lakásépítési ügyekkel.

Gazdaság

Megtalálták a "tejkirály" titkos vagyonát?

A Parmalat alapítója és volt főnöke, Calisto Tanzi régóta keresett titkos vagyonát vélte megtalálni egy ügyvédcsoport, amely a Parmalat csődgondnokának megbízásából kutat világszerte a titkos Parmalat-vagyon után.

Gazdaság

PM: 7,3 milliárddal nő az államháztartási hiány

A Pénzügyminisztérium (PM) novemberre - a helyi önkormányzatok nélkül - 104,6 milliárd forintos államháztartási hiányt vár, decemberre viszont 97,3 milliárd forintos többletet, így a 12 havi deficit december végéig 7,3 milliárddal 1336 milliárd forintra nő

Adó

KPMG: adórendszerünk nem erősíti versenyképességünket

A KPMG könyvvizsgáló és tanácsadó cég tapasztalatai szerint biztató Magyarország uniós tagságának első féléve. A jövő évi adóváltozások László Csaba adópartner és volt pénzügyminiszter szerint egymás hatásait mérséklő változásokat hoznak.

MTI Adó

Kovácsot adóügyekben hallgatja az EP

A meghallgatás elején Kovács jelezte, hogy a rendszerváltás előtt, bár tagja volt a MSZMP-nek, nem foglalkozott belügyekkel, a rendszerváltás idején pedig alapítója volt a modern szociáldemokráciát képviselő MSZP-nek.

Gazdaság

Csalással jutottak be a görögök az eurózónába

Mind az Európai Unió, mind az athéni kormány elismeri, hogy Görögország 2001-ben lényegében csalással jutott be az euróövezetbe. Az Európai Bizottság szerint Görögország tagságát már nem lehet megkérdőjelezni.


A címlapról ajánljuk