Gazdaság

KSH: növekedett a külkereskedelmi hiány

Az első becslés szerint az idén augusztusban 3,47 milliárd euró behozatal és 3,10 milliárd euró kivitel mellett a külkereskedelmi termékforgalom hiánya 370 millió euró volt.

Gazdaság

Közepest kapott Románia és Bulgária Brüsszeltől

"Működő, ám korrupt piacgazdaság Románia" - állapította meg az Európai Bizottság most közzétett jelentése. Vegyes osztályzatokból álló bizonyítványt állított ki az unió legfőbb végrehajtó szerve Bulgáriáról is. Továbbra is 2007 a két ország csatlakozásának tervezett időpontja.

Gazdaság

ZTE: segített az önkormányzat

Rendkívüli közgyűlésen hozott határozatával mentőövet dobott Zalaegerszeg önkormányzata a ZTE FC Rt.-nek, a város élvonalbeli labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságnak.

Gazdaság

Osztrák alapé a West Gate Business Park

A törökbálinti West Gate Business Park iroda és logisztikai központot egy osztrák ingatlanalap, az Immoeast Immobilien Anlagen AG. vette meg az Ires Kft-től – jelentette be a Colliers Internatonal Nemzetközi Ingatlaközvetítő Kft.

Gazdaság

Könnyítések az evásoknak, emelkedő helyi adók

Könnyebben juthatnak banki hitelhez az evások és azok is visszakerülhetnek az eva-körbe, akiket bankszámla hiányában zártak ki. Nem csökken viszont az iparűzési adó és az önkormányzatok magasabb helyi adókat szabhatnak ki jövőre.

Gazdaság

Egekben az olaj ára

Az Egyesült Államokban irányadó olajfajta novemberi határidős ára a hordónkénti 52 dollárt is meghaladta csütörtök reggelre. Az emelkedő olajár a világgazdasági növekedést veszélyezteti.

Gazdaság

Októberben nyithat a Lidl

Hosszas előkészületek után október közepén nyithatja meg csaknem tucatnyi egységből álló üzlethálózatát a német Lidl kiskereskedelmi diszkontlánc. A cég megjelenése a hazai piac átrendeződését okozhatja.

Gazdaság

Magyarországon is elindul az EU-lottó?

Hazánk is bekapcsolódhat az eurómilliókkal kecsegtető új, határokon átnyúló EU-s lottójátékba. A Szerencsejáték Rt. fontolgatja a lehetőségeket, a törvény módosítása nélkül azonban nincs lehetőség a számsorsjáték elindításához.

Gazdaság

105,8 százalékon az államháztartási hiány

Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - hiánya az első kilenc hónapban 1.284,2 milliárd forint volt, a prognózis 1.277,9 milliárd forintos deficittel számolt - közölte a Pénzügyminisztérium szerdán.

Gazdaság

Novemberben nyit a biatorbágyi outlet-központ

November 11-én nyit a márkás szabadidős és divatcikkek kifutó modelljeit árusító Premier Outlets Center Biatorbágyon - jelentette be a beruházók képviseletében David Carver, a Miller Developments képviselője és Takács József, a Raiffeisen Ingatlan Rt. üzletág-igazgatója szerdán.

Gazdaság

Nyilvánosságra hozzák a vezetői fizetéseket

Az Európai Bizottság ajánlása szerint az európai tőzsdei vállalatoknak nyilvánosságra kell hozniuk a vezetői javadalmazás minden részletét. A részvénytulajdonosok számára pedig lehetővé kell tenniük, hogy beleszóljanak a vállalatvezetők kinevezésébe.


A címlapról ajánljuk