Felmondott tizenkét tanár a Budai Nagy Antal Gimnáziumban
Gazdaság

Felmondott tizenkét tanár a Budai Nagy Antal Gimnáziumban

A tanári kar negyede felállt, van olyan osztály, ahol az osztályfőnök távozott, de elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is.

Gazdaság

Csak Demjánt érdekli a Malév

Egyetlen érdeklődő vásárolta meg eddig a Malév privatizációs pályázatát, amely a Demján Sándor nevéhez köthető Euroinvest Rt. lehet - értesült a Népszabadság.

Gazdaság

Abramovicsék új csapatot vennének Szerbiában

Lapértesülés szerint egy Roman Abramovics oligarchával szoros üzleti kapcsolatban álló vezető orosz üzletember arra készül, hogy megvegye a belgrádi Crvena Zvezda csapatát, Szerbia legnépszerűbb együttesét.

Gazdaság

Egyre gazdagabb a 400 leggazdagabb

Egyre gazdagabb a 400 leggazdagabb. Kiadta idei listáját a világ leggazdagabb embereiről a Forbes magazin. A vagyonok egyre növekszenek, a listán szereplők 78 százaléka már dollármilliárdos, a csúcs pedig eléri a trilliárdot. A meglepetés idén is elmaradt, Bill Gates továbbra is első.

Gazdaság

Vegyesen változtak a kamatok augusztusban

Az idén augusztusban a háztartási szektor fogyasztási hiteleinek átlagos kamatlábai csökkentek, míg a folyószámla és lakáscélú hitelek kamatai kis mértékben nőttek - közölte a jegybank.

Gazdaság

Románia: az ellenzék egykulcsos adót ígér

Egységesen 16 százalékos vállalati nyereség- és személyi jövedelemadót vezetne be a román ellenzéki koalíció, ha a novemberi parlamenti választásokon a többség neki szavaz bizalmat..

Gazdaság

Iván miatt újra drágult az olaj

Történelmi csúcsra, hordónként 45,40 dollárra nőtt csütörtökön Londonban a Brent olajfajta hordónkénti ára azokra a várakozásokra, hogy tovább tart az ellátási zavar az Iván hurrikán után.

Gazdaság

A Fővárosi Bíróság új eljárást kér a Népszabadság-perben

A Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) újra kell vizsgálnia, hogy a Ringier-csoport kisebbségiből többségi tulajdonossá válhat-e a Népszabadság Rt.-ben, miután a Fővárosi Bíróság csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében megsemmisítette a GVH döntését.

Gazdaság

Ecclestone: a Ferrari egoista

Bernie Ecclestone úgy véli, hogy a Ferrari egoista, mert egyáltalán nem érdekli, hogy nőjön az érdeklődés a Forma-1-es versenyek iránt.

Gazdaság

Bankadó: áll az alku

Alig egy hét alatt sikerült megegyezniük a bankoknak és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltnek a pénzintézetek megemelt adójáról. A kompromisszumot mindkét oldal sikerként könyvelheti el: a kormány többletbevételhez juthat, a bankoknak pedig csak a következő két évben kell kigazdálkodni az extra sarcot. Ennek ellenére a paktum sokak számára kiábrándító következményekkel járhat.

Gazdaság

Felbukkant az első JPEG-hibát kihasználó program

Megjelent az interneten az első olyan példaprogram, amely bemutatja, hogyan használható ki a Microsoft egyes szoftvereinek hibás képkezelése, s heteken belül felbukkanhatnak a hibát kihasználó vírusok és férgek.


A címlapról ajánljuk