Gazdaság

Drágul a gázolaj

A Mol Rt. szerdán a gázolaj literenkénti fogyasztói árát 5 forinttal emeli, a motorbenzin ára nem változik – jelentette be a cég hétfőn.

Gazdaság

A Mol megvenné a Shell romániai benzinkútjait

A Mol Rt. felújította a tárgyalásokat a Shell román leányvállalatával arról, hogy megvásárolná tőle annak 58 töltőállomását - írja a Ziarul Financiar című román pénzügyi lap hétfői száma.

Gazdaság

Nincs vége a lakásépítési boomnak

Az idén az első félévben a használatba vett új lakások száma 13 659 volt, ami 49 százalékkal több, mint 2003 első félévében - közölte a Központi Statisztikai Hivatal hétfőn.

Gazdaság

Kitört az euróvásárlási láz

A kedvező árfolyam és a nyaralni indulók vásárlásai miatt eurófelvásárlási láz tört ki. A jegybanki kamatcsökkentést az elemzők többsége csak augusztus 16-ára várja.

Gazdaság

Olajár: ugrásszerű emelkedés

Ismét új, 21 éves csúcsra drágult a kőolaj a szabadpiacon. Az ár megközelítette a hordónkénti 44 dollárt, azután, hogy az Egyesült Államokban fokozták a biztonsági készültség szintjét az al-Káida pénzintézetek ellen meghirdetett esetleges támadása miatt.

Gazdaság

Az OTP az év pénzintézete Magyarországon

A GlobalFinance nevű amerikai pénzügyi szaklap szerint a feltörekvő piacok huszonnyolc országot átfogó térsége legjobb pénzintézetének 2004-ben a Raiffeisen Zentralbankot választotta.

Gazdaság

Újabb árrekordok az olajpiacon

Huszonegyéves csúcsra drágult az amerikai könnyűolaj pénteken a szabadpiacon, miután a csütörtöki kiigazítást leküzdötték a folytatódó aggodalmak az esetleges oroszországi és közel-keleti termeléskiesések miatt.

Gazdaság

VPOP: a bevételi terv 80 százaléka már teljesítve

Az első félévben 1041 milliárd forinttal gazdagította a büdzsét a Vám- és Pénzügyőrség, miközben a költségvetési törvény egész évre 1300 milliárd forintos bevételi tervet irányoz elő a szervezet számára.

Gazdaság

Bóly Rt.: vita a privatizációról

A Fidesz feltételezése szerint kormánypolitikusok "mohósága" húzódik meg a Bóly Rt. magánosítása mögött. Az MSZP szerint az állam jó üzletet köt.

Gazdaság

Michelin: megduplázott eredmény

A francia Michelin gumiabroncsgyár az első félévben 318,9 millió eurós adózott eredményt ért el, kétszer többet az egy évvel azelőtti 157,5 milliónál.

Gazdaság

Csökkenő infláció Olaszországban

Júliusban átlagosan 0,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, és 2,3 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly júliusban - jelentette az olasz statisztikai hivatal.


A címlapról ajánljuk