Gazdaság

Az Európai Központi Bank megemelte inflációs előrejelzését

A frankfurti székhelyű Európai Központi Bank (EKB) belső anyagaiban az idei évre szóló, az EU-ra vonatkozó inflációs előrejelzését a korábbi 2 százalékról 2,1 százalékosra emelte, míg a jövő évre a júniusban kiadott 1,3 százalékos jóslat helyett 1,6 százalékos inflációt valószínűsít. Az EKB legközelebb decemberben ad ki hivatalos előrejelzést az infláció várható alakulásáról.

Gazdaság

A lelkiismeretre apelláló joghurt

A képen egy kisfiú ugrál a lépcsőn. Vágás: joghurt. Vágás: kalciumrészecskék és emberi csont. Vágás: joghurt. Vágás: mama a kisfiával. Mi következik ebből?

Gazdaság

Eddig 51 fogyasztó lépett ki a liberalizált árampiacra

A magyar villamosenergia-piac liberalizációjának kezdete óta eltelt 8 hónapban 51 feljogosított fogyasztó vált le a közüzemi ellátásról és lépett ki a szabadpiacra - mondta Kaderják Péter, a Magyar Energia Hivatal (MEH) főigazgatója pénteken.

Gazdaság

Újabb hatalmas hitelt vesz fel a MOL

Horvátországi akvizíciója költségeinek fedezésére egyéves futamidejű, 500 millió euró értékű banki hitelt készül felvenni a MOL Rt., jelentette a EuroWeek tőkepiaci hírportál pénteken. A MOL azután lép újra a nemzetközi hitelpiacra, hogy alig egy hónapja már felvett egy ötéves futamidejű, 600 millió eurós hitelt.

Gazdaság

Vertical Invest: elfogták a szövetkezet ügyvezetőjét

Ausztriában elfogták Klivinyi Zoltánt, a jogosulatlan pénzügyi tevékenységet végző ingatlanbefektetési szövetkezet, a Vertical Invest ügyvezetőjét - közölte Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ezredese pénteken.

Gazdaság

K and H Equities: nincs kisbefektető a károsultak között

A K and H Equities-nél feltárt szabálytalanságok sohasem érintettek kisbefektetőket - áll abban a közleményben, amelyet K and H Bank kommunikációs igazgatósága csütörtökön adott ki. A K and H Bank ezzel párhuzamosan azt is leszögezte: egyetlen olyan érintett ügyfele sincs a K and H csoportnak, akinél megvárnák az egyeztetésekkel a büntetőeljárás végét.

Gazdaság

Kéthónapos csúcson a forint a bankközi devizapiacon

A bankközi devizapiacon csütörtökön négy órakor 9,40 százalékon állt a forint a sáv erős oldalán, 36 bázisponttal erősebb helyzetben, mint szerdán a hivatalos kereskedés végén. Az eurót ekkor 255,65/80 forinton jegyezték a szerda délutáni 256,70/90 forintos árfolyamhoz képest.

Gazdaság

A Debreceni Hús veszi bérbe a Ringa kapuvári gyárát

A Ringa Húsipari Rt. igazgatósága szerdán előszerződést kötött a Debreceni Hús Rt. csoporttal a győri társaság kapuvári telephelyének, vágó-daraboló üzemének, valamint az ehhez tartozó eszközparknak és a kiszolgáló létesítményeknek a bérbeadásáról.

Gazdaság

A PKN Orlen együttműködést kínál a MOL-nak

A lengyel PKN Orlen szóvivője csütörtökön megerősítette a Puls Biznesu című lengyel gazdasági lap szerdai értesülését arról, hogy a plocki olajipari vállalat a magyar MOL Rt.-vel közösen szeretne indulni a román Petrom privatizációs pályázatán.

Gazdaság

Jelentősen nőtt a hazai társaságok nyeresége tavaly

A hazai gazdasági társaságok összesített adózás előtti eredménye tavaly 1.821,1 milliárd forint volt, ami 17,2 százalékkal több a 2001 évinél, jelentette be az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (Apeh) csütörtökön, az eddig feldolgozott, az elmúlt évre szóló társasági adóbevallások alapján.

Gazdaság

Kehi: szabálytalanságok a Széchenyi-terv kifizetéseinél

A Széchenyi-terv támogatásainak egy jelentős része négy tulajdonosi körnél összpontosult. A kifizetések nem megfelelően szabályozva, bonyolult szervezeti keretek között, személyi és tárgyi feltételek megteremtése nélkül zajlottak - állapította meg a Kehi.

Gazdaság

Az idézet idézete

Ellenzékben minden politikus elméje megvilágosodik. Az igazság így mindig odaát van.

Gazdaság

Gyengébb a vártnál a második negyedévi GDP-növekedés

A bruttó hazai termék (GDP) 2003 második negyedévében 2,4 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden az előzetes adatok alapján. Kutatók és elemzők meglepőnek tartják a bruttó hazai terméknek (GDP) a várt 2,9 százaléknál alacsonyabb növekedését.

Gazdaság

Több minisztérium költségvetését bírálja az ÁSZ-jelentés

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az elmúlt év zárszámadási törvényét, vagyis a 2002. költségvetés végrehajtását vizsgálva több minisztériumnál súlyos gazdálkodási és elszámolási hiányosságokat tárt fel. Néhány minisztériumnál a számvevőszék olyan súlyos hibákat talált, hogy a beszámolókat nem is auditálta.

Gazdaság

Mol: alapszabály-módosítás a földgázpiac liberalizációja előtt

Elfogadták a Mol Rt. rendkívüli közgyűlésén megjelent tulajdonosok azt az alapszabály-módosítást, amely szerint a földgázszállítási és rendszerirányítási tevékenységet végző leányvállalatokban meglévő részesedések értékesítésekor nem szükséges a közgyűlés, s a magyar állam jóváhagyása, ha a Mol tulajdona nem csökken 25 százalék plusz 1 szavazat alá.


A címlapról ajánljuk