JP Morgan: még gyengébb lehet az euró

JP Morgan: még gyengébb lehet az euró

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Győrffy Árpád

Áttörte a 200 napos mozgóátlagot az euró/dollár keresztárfolyama, minek hatására a JP Morgan devizapiaci elemzői...

Áttörte a 200 napos mozgóátlagot az euró/dollár keresztárfolyama, minek hatására a JP Morgan devizapiaci elemzői jelezték: felülvizsgálhatják a devizapárra adott korábbi éves prognózisukat.

A várakozások alatt európai és tengerentúli gazdasági teljesítmény is közrejátszott abban, hogy az EUR/USD keresztje az elmúlt mintegy fél évben rendre az 1,42-1,47-es sávon belül oldalazott. A nagyobb bankházak elemzőinek előrejelzése szerint a keresztárfolyam a harmadik negyedévben is 1,37-1,50 között ingadozik majd. A becslések átlaga alapján 1,43 dollár körül árazták az eurót a negyedév végére, illetve 1,40 dollár körül az év végére.

A JP Morgan szakértői korábban - a piaci konszenzussal szemben - úgy vélték, az EUR/USD keresztje a harmadik negyedév végére 1,45 közelében marad, az év végére pedig akár 1,47-ig is emelkedik. Pénteki figyelmeztetésük alapján azonban vélhetó, a 200 napos mozgóátlag megdőlését tartósnak ítélik a devizapiaci szakértők, és becslésüket közelítik a Bank of America által kiadott, a piacon a legpesszimistábbnak számító előrejelzéshez.

A BoA elemzői szerint a harmadik negyedévben 1,37 dollárra mérséklődhet az euró jegyzése, ám az év végén visszapattanás várható, és az árfolyam az 1,45-öt is elérheti.

Hazai idő szerint nem sokkal 11 óra előtt az euró dollárral szembeni gyengülése tovább folytatódott, a keresztárfolyam 1,3856-nál járt, 0,2 százalékkal az előző napi zárószint alatt.

Hozzászólások