Mobiltelefon szondával

Az év végével közeledik a buliszezon, melynek velejárója, hogy egyre gyakrabban nézünk a pohár fenekére. Az LG új, integrált szondával szerelt mobilszériája (LG-SD410, LG-KP4100 és LG-LP4100) ezt hivatott kordában tartani. Ha mégis sikerülne átlépni a határokat, akkor alapfelszereltségként természetesen ott figyel a kamera, amivel a pillanatot megörökíthetjük. A kagyló alakú, színes kijelzős mobil ezenkívül tévé- vagy hifi-távirányítóként is remekül használható. A nem mindennapi készülék népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a távol-keleti bemutatását követő alig négy hónap alatt 200 ezer darabot adtak el belőle.

Kifutó egérdivat

Unod, hogy az egered úgy néz ki, mint egy egér? Szürke? Nos, a Pat-Says-Now-nál egy sor kreatív egérdizájnnal rukkoltak elő, ami talán egy kis színt és vidámságot varázsolhat a munkaasztalra. Széles a paletta, a háromgombos zöld agytól kezdve a felpaprikázós chilidizájnig. Jelentheti vajon ez a kilencgombos, szuperérzékeny, vezeték nélküli lézeres egerek végét? Nem valószínű, de legalább egy kis változatosság.

Tévézés mobilon

Magyarországon is bemutatták a Nokia N sorozatot, melynek talán legfigyelemreméltóbb darabja a mobiltévézésre alkalmas N92-es készülék. A telefon a DVB-H technológia segítségével hozza zsebközelbe kedvenc csatornáinkat, melyeket a formabontó módon kihajtható 2,8-es tükröződésmentes kijelzőn élvezhetünk. Az elérhető csatornákról a multimédiagombbal való bekapcsolás után kaphatunk információt.

A készülék akár 2 GB-os memóriakártyáján tárolt mp3-akat sztereó fülhallgatón hallgathatjuk meg, a zenék mellett a kártyán jól megférnek a 2 Mpixeles kamerával készített fotók is, melyek e-mail-csatolmányként is továbbküldhetőek. Wifivel, infrával, Bluetooth-szal és USB-vel is csatlakoztatható PC-nkhez. Egyes magyar webshopokon már feltűnt mint újdonság, egyelőre árcédula nélkül.

Digitális oázis

Az óriás dinoszaurusztojás alakú, digitális szórakoztatóközpontot magában foglaló Oculas kapszulában teljes mértékben kizárható a külvilág. A retinaszkennernek hála az ajtó kacsintásra nyílik vagy zárul. A belső világítás színe és erőssége széles spektrumon állítható, attól függően, hogy éppen olvasni, filmet nézni vagy aludni szeretnénk. A profi szellőztetőrendszer gondoskodik a friss levegőről anélkül, hogy utat engedne az üvegszálas, hangszigetelt tojáshéj által kizárt külső zajoknak.

A digitális oázis fel van fegyverezve a legújabb audio- és videotechnológiákkal, masszírozó fotellel, világító- és szellőztetőrendszerekkel. A fotel egyszemélyes és négy különböző masszázsprogram van benne. Bent 5.1-es surround teremt hangulatot, az LCD-kivetítőkön nézhetjük kedvenc DVD-nket, internetezhetünk vagy játszhatunk. Kérésre PC-t, Mac-et vagy éppen PS2-t építenek be.

A legtöbb funkció egy interaktív érintőképernyő böködésével irányítható. Klausztrofóbiások gondolják meg. Az ára 45 ezer dollár (9 millió Ft).

Részvényárral táplálkozó gumifa

A Spóra 1.1 program keretében a tengerentúli Home Depot-ban (HD) olyan öntözőszerkezetbe applikált gumifát osztottak, melynek vízellátása, vagyis növekedése a HD-részvény árának függvénye. Ha rosszul megy a HD-nak, akkor kiszárad szegény pára, ha meg az egekbe szökik az ára, akkor a túlöntözésbe pusztul bele a növény. Az akváriumszerű vízellátó egység wifivel van szerelve, heti egy alkalommal lekéri az aktuális részvényárat, s ennek alapján adagolja a megfelelő vízmennyiséget.

Golfóra: út a 18. lyukhoz

Van búváróra, van pulzusszámlálós, magasságmérős, beépített tévés - és ez alkalommal a golfozókat is meglepték egy órába épített műszerrel, mely Tiger Woodsot hivatott varázsolni bárkiből. Mivel a Suunto G6 a csuklón van, méri a lendítés tempóját (a profiknál egy lendítés 0,9-1,3 másodperc között van), ritmusát (százalékos érték, ami megmondja, hogy a lefelé lendítés ideje hány százaléka az ütő felemelésének), a mozdulat által végigvitt ív szögét, valamint az ütés hosszát és sebességét, majd mindezen adatokat memóriájában rögzíti. Nekünk pedig csak a véletlenül jól sikerült mozdulatsort kell beégetni, hogy egyre többször és még jobban ismételgethessük.

Az órában három érzékelő található (ezeken két évig agyaltak a Suunto fejlesztőmérnökei), melyek másodpercenként kétszáz mintavételezéssel igyekeznek minél pontosabb adatokat szolgáltatni az ütésekről. A sima G6-os 99 ezer forint körüli áron lesz kapható még karácsony előtt, míg a G6 Pro kb. 125 ezret kóstálhat. A Pro verzióhoz egy PC-s szoftver is jár, mely a rögzített statisztikákat kielemezve jól rátapint a gyengénkre és annak kiküszöbölésére edzéstervet javasol.

Vasaló agglegényeknek

A Siemens legújabb fejlesztése a Dressman automatikus ingvasaló, amely minden méretű férfiing, illetve női blúz vasalására alkalmas, van rajta gallér- és mandzsettasimító, de akár hosszabb ideje nem viselt dohos vagy cigifüstös zakók hideg levegős felfrissítésére is használható. Igaz, hogy csak inget vasal, de azt hatékonyabban, mint a nagymama. A centrifugából kivett inget már hat perc múlva felvehetjük. Így nem kevés pénzért (999 euró) időt és, ami az ingünket illeti, tökéletes megjelenést nyerhetünk.

Az új Aibo társalog és blogol

Éltre kelt a harmadik generációs robotkutya: csinosabb, okosabb és drágább, mint az előző kiadás. A legnagyobb fejlődésen az Aibo kommunikációs képességei estek át. Ezerszavas szótára és a továbbfejlesztett Mind3 szoftver segítségével, mely nagyjából az agyát helyettesíti, bármilyen egyszerűbb beszélgetésbe be tud kapcsolódni. A naptár-szinkronizációnak köszönhetően figyelmeztet a 15 perc múlva kezdődő találkozóra vagy születésnapokra. Beépített kamerájának segítségével képekkel illusztrált naplót vezet, legfeljebb napi harminc bejegyzéssel, amit a nap végén blog formájában publikál az interneten. Sőt az RSS kimenettel működő blog vagy portál híreit át is tudja futni. Az új modellnek minimális rövid távú memóriája is van; akár a másik szobában is megtalálja a dokkoló egységet. Várható ára 1999 dollár (400 ezer Ft). A szoftverfrissítést M2-ről M3-ra pedig mindössze 89 dollárból (18 ezer Ft) megúszhatjuk.

További kütyük a Pazar Cuccok weboldalán: www.pto.hu

Gyerekét akarta lopásra rávenni egy férfi Győrben

Gyerekét akarta lopásra rávenni egy férfi Győrben

Megalázták a választók az MSZP-s polgármesterjelöltet Mohácson

Megalázták a választók az MSZP-s polgármesterjelöltet Mohácson

Többet dolgoztak idén az alkalmi és idénymunkások, mint a korábbi években

Többet dolgoztak idén az alkalmi és idénymunkások, mint a korábbi években

Győr, a győztesek nélküli város

Győr, a győztesek nélküli város

Állítják, nem a Puskás Aréna miatt ment el az áram Zuglóban

Állítják, nem a Puskás Aréna miatt ment el az áram Zuglóban

Ekkora tököt még nem látott Kalifornia

Ekkora tököt még nem látott Kalifornia